Studio Fancy nappasi jälleen Kaarinan parhaan asiakaspalvelijan tittelin – Lähes puolet äänestäjistä muualta kuin Kaarinasta

0
Kaarinan Kehityksen toimitusjohtaja Niina Sjöholm ja Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta kävivät onnittelemassa maanantaina Studio Fancyn yrittäjä Mia Fredrikssonia (kuvassa keskellä).

”En ole koskaan, missään muualla tavannut yhtä energisiä, työtään rakastavia henkilöitä kuin Fancyssa. Sieltä ei voi kuin tulla kotiin hyvällä mielellä. He ovat aitoja ja sydämellisiä, jokainen heistä!”

”Alla känner sig välkomna! Fastän jag inte bor i S:t Karins kommer jag varje månad dit för att fixa min frisyr.” (Kaikki tuntevat itsensä tervetulleiksi! Vaikka en asu Kaarinassa, tulen joka kuukausi Fancyyn.)

Näin kuvailivat asiakkaat Kaarinan keskustassa sijaitsevaa kauneudenhoitoalan yritystä Studio Fancya kyselyssä, jossa äänestettiin Kaarinan vuoden 2020 paras asiakaspalveluyritys.

Äänestys järjestettiin Kaarinassa nyt toista kertaa, ja Fancy nappasi toistamiseen korkeimman sijan. Yritys sai äänistä peräti 23%, yhteensä 113 ääntä.

Kakkossijalle pääsi saman alan yritys seinän takaa, Hiushuone Klips. Kolmoseksi tuli yritys täysin eri alalta, rengasliike ja autokorjaamo Gummi ja Gylmä Piispanristiltä.

Äänestäjien määrä nousi viime vuodesta: viimeksi kisassa annettiin 310 ääntä, nyt 503.

”Viihdymme täällä myös itse”

– Aivan mahtavalta tuntuu! Totta kai toivottiin, että voitetaan tälläkin kertaa, mutta en uskaltanut uskoa, että näin hyvin voisi käydä, kommentoi Studio Fancyn omistaja Mia Fredriksson.

Hänen lisäkseen Fancyssä työskentelevät Suvi Haaparanta, Saila Luttinen, Arja Saarni, Tri Börman, Katri Kurala, Fatime Beqiri ja Matilda Koivisto. Heistä Haaparanta ja Luttinen ovat työskennelleet Fancyssa alusta saakka. Uusimpia kasvoja ovat Beqiri ja Koivisto.

– Saamme usein kuulla, että meillä on hyvä tunnelma. Viihdymme itse, ja tykkäämme työstämme. Silloin asiakkaita on helppoa palvella hyvin, Fredriksson miettii.

– Se, että yrittää antaa kaikkensa asiakkaalle, sehän se asiakaspalvelutyössä on tärkeää. Että asiakkaan tarpeet otetaan huomioon, ja yrittäjä työskentelee tavalla, joka on hänelle itselleen luonnollinen.

Lisäksi vaakakupissa painaa se, että Studio Fancyssa saa palvelua kummallakin kotimaisella kielellä. Fredrikssonin omista asiakkaista noin puolet on ruotsinkielisiä.

Fredriksson kertoo, että yrityksellä on mennyt korona-ajasta huolimatta hyvin. Epidemia on tosin muuttanut työpäiviä, sillä etätöiden lisääntymisen vuoksi asiakkailla on aiempaa paremmin mahdollisuuksia tulla paikalle päiväaikaan. Monet asiakkaat työskentelevät läppärillä samaan aikaan töitä, kun heidän hiuksiaan hoidetaan. Riskiryhmäläiset ovat saaneet erikoisaikoja, jolloin liikkeessä ei ole muita.

Kesäksi Nauvoon

Yllättäen peräti 42% kisassa äänestäneistä ei itse asunut Kaarinassa.

Fancyssa käy asiakkaita Kaarinan lisäksi Turusta, Paraisilta, Nauvosta, Paimiosta sekä Kemiönsaarelta.

Myöskään Fredriksson ei ole kaarinalainen, vaan hän asuu Kemiönsaarella. Hän päätyi Kaarinaan alun perin siksi, että kaupungista löytyi sopiva tila helposti. Lisäksi hänellä oli jo aiemmin Skanssissa ollut kaarinalaisia asiakkaita.

Hän vinkkaa, että Studio Fancyn löytää jatkossa kesäisin myös Nauvosta. Satamaan on tulossa Fancyn kesäkampaamo ja -kosmetologi.

Parhaan asiakaspalvelijan kysely toteutettiin marras-joulukuussa, ja äänestys on tarkoitus järjestää tulevinakin vuosina. Yritys voi voittaa kolme kertaa, minkä jälkeen nämä yritykset eivät enää voi osallistua kisaan, jotta muillekin jäisi mahdollisuus.

Kaarinan lisäksi kysely toteutettiin Paraisilla ja Kemiönsaarella. Kilpailu järjestettiin Novia-ammattikorkeakoulun ja kuntien yhteistyönä.

Näitä vastaajat arvostivat Kaarinassa eniten

  • Ystävällistä henkilökuntaa (95%)
  • Mukavia tiloja (69%)
  • Joustavuutta (65%)
  • Henkilökohtaista palvelua (63%)
  • Sopivia aukioloaikoja (44%)
  • Palvelua omalla äidinkielellä (36%)

Mikä Studio Fancy?

  • Kauneusalan yritys, jossa saa parturi-kampaamon ja kosmetologin palveluita sekä erikoishoitoja, kuten aromahierontaa ja microblading- sekä hyaluron-happohoitoja.
  • Suosituimpia palveluita kasvohoidot ja hiusten leikkuut.
  • Toiminut Kaarinan keskustassa seitsemän vuotta, joista nykyisissä toimitiloissa Pyhän Katariinan tien varrella kolme vuotta. Alun perin yritys perustettiin Kaarina Centerin rakennukseen, joka on purettu.