Tyrskähdetty: Kiitos auraajille, joku vie invapaikat, koirille vero ja noudattaako KaaPo koronarajoituksia

0

Kaarinan terveyskeskuksen pääovelle saatiin kunnolla invapaikkoja. Kävin terveyskeskuksessa, mutta emme päässeet invapaikoille, sillä niiden kohdalle oli pysäköity viisi autoa – eikä yhdessäkään invakorttia. Kuka tätä valvoo?

Kiukkuinen invakortin omistaja

Kiitokset Kaarinan terveyskeskus: testi ja koronan hoito toimi hienosti. Samaa ei voi sanoa Piispanlähteen yläasteesta.

Tyytyväinen mamma

Koululaisten vanhempia on turha syyttää kaupungin puutteellisesta liikennesuunnittelusta Valkeavuorella. Kyse on yli tuhannen oppilaan koulualueesta. Ilman virallista saattoliikennepaikkaa oltiin ensin kuukausi. Nyt uusi jättöpaikka on useimmiten täynnä: sen tukkii jo 7 autoa. Kouluun tulee kaukaa esimerkiksi musiikkioppilaita, ja olisi outoa laittaa heidät kävelemään varusteineen vaihtelevaan säähän, jos vanhempi ajaa samaan aikaan koulun ohi.

Liikennesuunnittelu pielessä

Littoisista Rukkikadun varrelta kiitos kadun auraajalle. Palvelu ollut erinomaista.

Eräs Rukkikadun asukas

Kiitos Kaarinan kaupungille nopeasta reagoinnista jalankulkijoille vaarallisen tienristeyksen talvikunnossapidosta. Lumikasa haittasi autoilijoiden näkyvyyttä suojatielle saapuvien suuntaan ja teki suojatien käytöstä riskialtista koululaisille.

Kaarinalainen

Olipa kovin tikkuinen Tyrskähdys koirista Kaarina-lehdessä 27.1. Koirista on paljon enemmän iloa kuin ihmisistä: ne ovat uskollisia, rakastavat ehdoitta eivätkä ole katkeria. Lemmikin omistaja voi paremmin kuin sellainen, jolla lemmikkiä ei ole. Koiran omistaja maksaa jo veroa. Kannattaa keskittää voimansa taisteluun oikeiden epäkohtien takia.

Ihmisen Paras Ystävä

Koiran ja kissan pitäminen ei ole ympäristö- eikä ilmastoteko. Molemmat ovat lihansyöjiä, ja niillä on iso hiilijalanjälki. Suomessa on 1,5 miljoonaa koiraa ja kissaa. Olisi aika ottaa lemmikkivero, esim. 500 eur/kuono.

Eetu

Kävin kävelyllä kalakylässä Auvaisbergissa ja olin järkyttynyt koirankakkojen määrästä. Ahdintien ja monien muiden teiden alussa niitä oli metrin välein. Myös Piispanlähteen ala-asteen luona kakkakasoja on kaikkialla.

Mikä ihmisiin on tullut?

Kello on 4 aamulla. Huomasin, että joku nukkuu bussipysäkin penkillä Pyhän Katariinan tie 9 kohdalla. Asun lähellä kerrostalossa. Joku siellä nukkuu, kärry vieressä. Siinä koko omaisuus. Haluaisin jotenkin auttaa, mutta en tiedä, miten. Eikö meillä kaarinalaisilla olisi varaa muutaman neliön siistiin, lämpimään asuntoon, missä ilman kotia oleva voisi yön nukkua, aamulla peseytyä, ehkä keittää aamukahvit?

Hyväosainen

Mallaskadusta marisemisen vois kyl jo lopettaa ja siirtyä jollekin oikealle asialinjalle. Tiet ja suurin osa maa-alueesta kuuluu Kaarinan kaupungille eikä vuokra-asukkaille.

Ei turhaa marinaa

Ei kannata lähettää valokuvia Mallaskadulta poliisille. Kävivät torstaina 4.2. klo 13.30, kääntyivät ja ajoivat pois. Olikohan liikaa pakkasta autosta poistumiseen? Tai onko kadulla laiton liikennemerkki?

Koiran ulkoiluttaja

Jalkapalloilijoiden keskuudessa on ilmeisesti jo onnistuttu nujertamaan virus, kun KaaPon edustus laitettiin karanteeniin. Junnut harjoittelevat yhä suositusten vastaisesti ilman turvavälejä ja useita ryhmiä samaan aikaan kaupungin kentällä.

Huhhuh

Miksi Kaarina ei noudata THL:n ohjetta omaishoitajien rokottamisessa? Ohjeessa samassa taloudessa iäkkäiden kanssa asuvat omaishoitajat pitää rokottaa samaan aikaan.

Vekkeli

Kaarinan terveyskeskus: Meitä ikäihmisiä huolestuttaa, miten ilmoitatte koronarokotuksista. Tuleeko tieto tekstiviestillä vai soitolla? Monet meistä eivät vastaa puhelimeen, kun tulee puhelu tuntemattomasta numerosta. Miten varmistatte tiedon kulun?

Me ikäihmiset

Kaarinan terveyskeskus vastaa kysymyksiin täällä.

Vastaus Tyrskähdykseen: KaaPo noudattaa koronarajoituksia

Nimimerkille Huhhuh: Kaarinan Pojat (KaaPo) siirtyi tehostettujen koronasuositusten ja -rajoitusten piiriin, kun Varsinais-Suomi 8.12.2020 siirtyi koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Seura ohjeisti tuolloin muun muassa kokoontumis- ja pukuhuonetilojen käytöstä, keskeytti sisätiloissa tapahtuvan harjoittelun ja antoi joukkueille ohjeistukset turvallisen ja vastuullisen harjoitustapahtuman rakenteesta.

Harjoitustoimintaan on palattu pidennetyn joulutauon jälkeen porrastetusti. Viimeinen KaaPon junioreiden pelaama harjoituspeli on pelattu 5.12.2020, ennen VSSHP:n antamaa tiukennettua koronasuositusta, ja tätä ohjeistusta on nyt jatkettu suositusten mukaisesti 28.2.2021 asti.

KaaPo suhtautuu koronarajoituksiin niiden vaatimalla vakavuudella. Seuraamme koronasuositusten kehittymistä ja reagoimme muutoksiin välittömästi. Lasten ja nuorten urheilu- ja harrastustoiminta on vahvasti median keskustelun keskipisteessä, ja se herättää varmasti tunteita puolesta ja vastaan. Jaksamista ja voimia tähän, myös henkisesti raskaaseen kamppailuun.

Kaarinan Pojat ry

Harri Laaksonen, toiminnanjohtaja

Olli Tuominen, puheenjohtaja