Mielipitei: Vättilänkadusta on tullut koirankakka- ja tumppikatu

0
Koirankakkapussin saa mukaan kätevästi talutushihnaan kiinnitetyllä pyykkipojalla.

Asun Vättilän alueella ja kuljen päivittäin Käräjätuomarin kadulla. On ollut ikävää todeta, miten tämä katu on muuttunut varsinaiseksi koirankakka- ja tupakantumppikaduksi.

Koirankakasta on helppo päästä eroon: tarkoitukseen sopiva muovipussi kiinnitetään koiran taluttimeen kuvan osoittamalla tavalla, jolloin se pysyy mukana lenkillä. Sitten käsi tyhjään pussiin, ja näin käsi suojattuna saa kikkarat poimittua ja pussin taas kiinnitettyä pyykkipoikaan – kulkee mukana siististi ja vaivattomasti!

Kotona pussin voi tyhjentää vessaan, jossa tapahtuu alkuhuuhtelu. Sen jälkeen pussi pestään saippualla ja vedellä sekä annetaan kuivua. Silloin se voidaan käyttää uudestaan, koska nämä pussit ovat aika kestävää laatua.

Entä tupakantumpit? Ne ovat ympäristölle ja vesistöille haitallisia keinokuitu-suodattimiensa takia ja ovat suuri syy vesistöjen mikromuovi-saastumiseen. Ulkona kulkiessa taskuun mahtuu hyvin esimerkiksi tyhjä tupakka-aski, johon käytetyn tupakan voi laittaa. Aski sitten polttokelpoiseen jätteeseen. Tumppeja ei missään tapauksessa pidä heittää vessaan tai viemäriin eikä maastoon!

Margit Forssel, eräs koiranomistaja