Harri Virta käytti otto-oikeutta Valkeavuori-pykälään – tulevan koulun neliömäärä on kaupunginhallituksen käsissä

0
Valkeavuoren palloiluhallin rakentaminen on jo alkanut. Nyt odotetaan Valkeavuoren lasten- ja nuortentalon kilpailutuksen käynnistymistä. Arkistokuva Pekka Tenhonen.

Kaupunginjohtaja Harri Virta käytti otto-oikeutta teknisen lautakunnan päätökseen Valkeavuoreen rakennettavan koulun kilpailutuksesta. Otto-oikeuden takia asia menee kaupunginhallituksen ratkaistavaksi.

Pohjaesityksenä oli, että tekninen lautakunta hyväksyy tarjouspyyntöasiakirjat ja avaa tarjouskilpailun, mutta lautakunta päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi. Perusteena palautukselle oli, että kilpailutusasiakirjojen mukaan hanke ylittäisi valtuuston aiemmin vahvistaman 31 miljoonan euron budjetin.

Hankkeen tilaohjelmaan lisättiin helmikuussa pidetyssä viranhaltijaneuvotteluissa käyttäjien toiveesta teknisen työn luokka, fysiikan ja kemian luokka sekä eteistiloja varhaiskasvatuksen puolelle. Kyseiset tilat oli karsittu pois tilaohjelmasta sen jälkeen, kun valtuusto päätti, että tilaohjelmassa mainitusta neliömäärästä voidaan tinkiä, jotta hanke pysyy 31 miljoonan euron budjetissa. Kahden luokkahuoneen ja eteistilojen palauttaminen hankeohjelmaan nostaisi neliömäärää noin 200 neliöllä. Samalla kustannukset nousisivat arviolta miljoonalla eurolla.

Teknisen lautakunnan palautusesitys tarkoittaa Virran mukaan sitä, että kyseiset tilat jäävät tekemättä.

– Käytin otto-oikeutta varmistaakseni vielä kaupunginhallitukselta, mikä päättäjien tahtotila oikeasti on. Tässä tehdään toivon mukaan koulua seuraavaksi sadaksi vuodeksi. Ei tunnu kovin kauaskantoiselta, jos luokkatiloja ei ole riittävästi, teknisissä tiloissa ei pysty toimimaan kuin yksi henkilö kerrallaan, koska turvaetäisyydet eivät riitä, tai päiväkodissa ei ole tarpeeksi kuraeteisiä, Virta perustelee otto-oikeuden käyttöä.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi viikolla kokouksessaan.