Kaarinaan tulossa kesällä graffitiseinä

0
Kaarinaan tulee ensi kesänä seinä, johon saa maalata graffiteja luvallisesti. Arkistokuva Jane Iltanen

Tänään keskiviikkona kokoontuvalle vapaa-ajan lautakunnalle esitetään graffitiseinän perustamista tulevana kesänä Kaarinaan.

Ajatus graffiittiseinän perustamisesta lähti Vasemmistoliiton valtuustoaloitteesta, ja suunnittelutyötä on tehty yhdessä Kaarinan nuorisovaltuuston kanssa. Asia vaatii toteutuakseen lautakunnan hyväksynnän.

Graffitiseinän paikasta tai seinien määrästä ei ole tehty vielä lopullista päätöstä. Teknisten palveluiden arvion perusteella graffitiseinä kannattaa toteuttaa kolmiseinäisenä vanerikolmiona ja perustaa vankasti maahan. Seinät pystytetään keväällä ja siirretään talvisäilöön syksyllä.

Kustannusarvio yhdelle kolmiseinäiselle rakennelmalle on pystytyskustannuksineen 2000 euroa. Kustannukset jaetaan teknisten palveluiden ja kulttuurin tapahtumatuotannon kesken.

Graffitiseinän valmistuttua on tarkoitus järjestää kaikille kuntalaisille avoin avajaistapahtuma, johon kutsutaan mukaan graffititaiteen asiantuntija, joka voi opastaa kiinnostuneita. Avajaisten jälkeen graffitiseinät olisivat kuntalaisten vapaassa käytössä ilman maalausohjausta tai muuta toiminnan ohjailua.