Kino Piispanristillä uskallettiin investoida pandemiasta huolimatta: Elokuvasalien määrä tuplaantuu

0
Kino Piispanristi sulkee nyt ovensa kolmeksi viikoksi pandemian takia. Katse on kuitenkin tiukasti eteenpäin, ja loppuvuodelle on paljon suunnitelmia, kertoo yrittäjä Henry Erkkilä.

Kino Piispanristillä pidetään katse tiukasti eteenpäin: pandemiasta huolimatta yritys laajentaa tänä keväänä.

Kevään ja kesän aikana valmistuva laajennus kaksinkertaistaa salien määrän nykyisestä kahdesta neljään. Toiseen uuteen saliin tulee hieman alle 60 penkkipaikkaa, toiseen hieman alle 90.

Uusissa saleissa kiinnitetään erityistä huomiota kuvanlaatuun ja äänentoistoon. Lisäksi saleihin on tulossa moottoroituja vip-tuoleja, jotka lisäävät mukavuutta elokuvan aikana.

– Maailmalla on jo pitkään menty mukavuus edellä myös elokuvateatteripuolella, Kino Piispanristin toinen omistaja Henry Erkkilä kertoo.

– Oli aika tuoda mukavat tuolit myös Suomeen ja Kaarinaan.

”Ei ollut mitään tekemistä”

Laajennuksen myötä Kino Piispanristille saadaan myös lisää aula- ja kokoustiloja, jotka mahdollistavat aiempaa suuremmat ensi-illat sekä yritys- ja yksityistilaisuudet. Esimerkiksi lasten syntymäpäiviä on jatkossa helpompi järjestää, kun käytössä on aiempaa enemmän tilaa.

– Vuoteen ei oikein ollut mitään tekemistä, joten oli pakko keksiä jotain, Erkkilä naurahtaa kysymykseen siitä, miksi laajennus päätettiin tehdä juuri koronan aikana.

– On vain pakko uskoa, että koronan jälkeenkin on elämää, ja katsottava eteenpäin.

Erkkilä kertoo, että yritys on joutunut perumaan pandemian takia noin 200 ensi-iltaa. Ne kaikki odottavat siellä parempia aikoja.

Yksityisnäytöksiä koronakeväänä

Koronan takia Kino Piispanristi sulki nyt ovensa kolmeksi viikoksi.

– Muuten olemme pystyneet pitämään paikat auki, Erkkilä kertoo.

– Pitkin kevättä olemme järjestäneet kymmenen hengen yksityisnäytöksiä rajoitusten puitteissa. Suosio oli suurta, ja kaikki näytökset myytiin loppuun.

Vajaa neljä vuotta sitten perustettu Kino Piispanristi on otettu Erkkilän mielestä hyvin vastaan.

– Kaarinalaiset ovat löytäneet tänne hyvin. Kovimmat kävijäpiikit osuvat viikonlopuille, ja juuri tätä pyritään helpottamaan ja tasaamaan uusien salien myötä. Näin voimme pitää elokuvia myös hieman pidempään ohjelmistossa.

Kino Piispanristi

  • Vuonna 2017 perustettu elokuvateatteri Piispanristillä. Paikkaa pyörittävät yrittäjäkaksikko Henry Erkkilä ja Antti Juntunen.
  • Cinemahouse Oy on vuonna 2015 perustettu kotimainen, elokuvateattereita ja tukkukauppaa harjoittava yritys. Kino Piispanristin lisäksi yrityksellä on elokuvateatterit Turussa (Kino Diana) ja Laitilassa (Laitilan Kino).
  • Elokuvateatterista löytyy tällä hetkellä kaksi salia. Kevään ja kesän aikana yritys laajentaa toimintaansa kahdella uudella salilla sekä aula- ja kokoustiloilla.

    Teksti ja kuvat: Eveliina Korhonen