Kirjoitukset sujuneet toistaiseksi Kaarinassa ilman koronatartuntoja

0

Ylioppilaskokelaat ”ovat saapuneet ajoissa kokeisiin sekä pitäneet huolta turvaväleistä ja maskeista. Kiitos vastuullisuudesta”, kehuttiin tällä viikolla Kaarinan lukion viikkotiedotteessa.

Ylioppilaskokeita on nyt takana viisi, ja kokeet jatkuvat keskiviikkona pitkällä matematiikalla. Lukion rehtori Kimmo Laitinen kertoo, että tähän mennessä tiedossa ei ole ollut koronatartunnasta johtuvia poisjääntejä.

– Oireilevia ei myöskään ole tarvinnut käännyttää salin ovelta tai poistaa salista kokeen aikana. Kokelaat ovat ottaneet terveysturvallisuuden tosissaan ja noudattaneet annettuja ohjeita säntillisesti, Laitinen kommentoi.

Joissakin lukioissa on järjestetty erillistila esimerkiksi koronakaranteeniin määrätyille mutta negatiivisen koronatestituloksen antaneille kirjoittajille. Kaarinan lukiossa tähän ei kuitenkaan ryhdytty.

– Näille kokelaille olisi pitänyt lisäksi järjestää valvonta koetilan ulkopuolelta, erillinen sisäänkäynti ja erilliset wc-tilat. Valvonnan työturvallisuus olisi myös pitänyt taata valvojille, Laitinen kertoo.

– Tartuntatautilääkäri Antti Sandénin kanssa päädyttiin siihen, ettei järjestäminen näillä ehdoilla ole Kaarinassa mahdollista. Lukioillahan ei ole velvoitetta järjestää koetta karanteeniin määrätyille.