Koronarokotusaikoja ei tarvitse peruuttaa Kaarinassa, vaikka Astra Zenecan rokotukset keskeytettiin

0
Kaarinan koronarokotuskeskus on Kaarinan kirkon kirkkosalissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päätti perjantaina keskeyttää AstraZenecan rokotteen antamisen Suomessa selvittääkseen rokotteen yhteyden aivolaskimotukokseen, joka oli ilmaantunut kahdelle rokotetulle.

Rokotukset AstraZenecalla voivat alkaa Suomessa aikaisintaan 29.3. Rokotukset muilla koronarokotteilla jatkuvat normaalisti.

Myös Kaarinassa on keskeytetty AstraZenecan rokotteiden antaminen. Kaupunki tiedottaa, että alkavalle viikolle varattuja koronarokotusaikoja ei kuitenkaan tarvitse peruuttaa. Kaupunki jatkaa rokotuksia muilla eli Modernan ja Pfizerin tuotteilla.

Toisaalta koronarokotteita on tällä hetkellä Kaarinassa aiempaakin rajallisemmin, joten uusia koronarokotusaikoja ei voi nyt varata.

Kaarinan terveyskeskuksen puhelinpalvelu on erittäin ruuhkautunut, ja asiakkaiden toivotaan ottavan yhteyttä ainoastaan kiireellisissä asioissa. “Terveyspalveluiden henkilöstöä tarvitaan nyt kipeästi testaus- ja hoitotehtävissä, joten pyydämme asiakkaita mahdollisuuksien mukaan välttämään soittamista terveyskeskukseen”, kaupunki vetoaa.

Jos esimerkiksi pärjää kotona ilman reseptiä saatavilla lääkkeillä eikä tila pahene, toivotaan, ettei yhteyttä lähiviikkoina oteta soittamalla. Hoito-ohjeita saa täyttämällä oirearvion verkossa Omaolo.fi-palvelussa. Aikoja Kaarinan terveyspalveluihin voi varata sähköisessä ajanvarauksessa.