Koronatartuntoja lähes kaikissa Kaarinan kouluissa sekä useissa päiväkodeissa

0
Koronanäyteputkiloita.

Vaikka yläkoululaiset ovat nyt kolmatta viikkoa etäopetuksessa, koronatapauksia on ilmaantunut runsain määrin Kaarinan kouluihin. Kaupunki tiedotti maanantaina, että viime viikolla koronatapauksia oli lähes kaikissa Kaarinan kouluissa sekä useissa päiväkodeissa.

Toisaalta kaikki nämä tartunnat eivät välttämättä liity suoraan kyseisiin kouluihin tai päiväkoteihin.

– Tietyn koulun oppilaan koronatartunta tilastoidaan koulutartunnaksi, vaikka hän ei olisi edes käynyt koulurakennuksessa ja tartunta olisi saatu muualta, selventää Kaarinan avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen .

Tästä syystä myöskään koko yksikköä ei ilman erityisiä syitä siirretä etäopetukseen, vaan ainoastaan altistuneet.

Eniten koronatartuntoja oli Valkeavuoren koulussa. Siellä positiivisen näytteen antoi viisi henkilöä. Altistuneita oli 23.

Hovirinnan koulussa oli todettu kaksi koronavirustartuntaa, ja altistuneita oli 74. Kotimäen koulussa positiivisen näytteen antoi yksi henkilö. Siellä altistuneita oli 42.

Yksittäisiä koronatartuntoja, joissa kenenkään koulussa ei katsottu altistuneen, oli Piikkiön yhtenäiskoulussa, Piispanlähteen koulussa ja Kuusiston koulussa.

Päiväkodeista Ristikalliossa todettiin yksi koronavirustartunta. Siellä altistui 23.

Yksittäisiä koronatartuntoja, joissa kenenkään päiväkodissa ei katsottu altistuneen, tilastoitiin myös Koriston päiväkotiin, yksityiseen Verkanappuloiden Nappulakylään Kaarinan keskustaan, Hovirinnan päiväkotiin sekä Rinkelin vuoropäiväkotiin.

Toimipisteiden henkilökunta, oppilaat, huoltajat tai omaiset ovat saaneet suoraan tiedot tartunnasta ja altistumisesta. Samalla terveydenhuoltoviranomaiset antavat heille toimintaohjeet.