Kotimäen koulun 4A: Kun matkustetaan aurinkoon ja Covid-3000 uhkaa maailmaa

0
Matkailu Marsiin onnistuu 35 vuoden kuluttua, arvelivat Niilo Lehtovaara, Julia Jokinen, Martta Korte ja Oskari Mäkelä.

Millaisia uutisia Kaarina-lehdestä luetaan 35 vuoden kuluttua? 4A-luokan oppilaat Kotimäen koulusta kirjoittivat artikkeleita, jollaisia he arvelivat löytyvän lehdestä vuonna 2056. He itse ovat silloin 45-vuotiaita.

Covid-3000 uhkaa maailmaa – Kaarinassa jo useita kutistunut

Tämän päivän suurin puheenaihe on Covid-3000. Se on todella vaarallinen virus, mutta koko ajan koetetaan keksiä sille rokotetta.

Virus on muuntunut sellaiseksi, että siitä kutistuu. Kaarinassa on jo 20 kutistunutta ihmistä. He eivät pysty ajamaan autoa, menemään kouluun tai yltämään tavaroihin ruokakaupassa.

Kaikkien kaupunkilaisten pitää muistaa ottaa aamuisin suurennuspilleri XXL sen varalta, että he saisivat viruksen.

Paavo Tuominen

Aurinko suosituin matkakohde

Tällä hetkellä koko maailmaa johtaa Donald Trump , joka on 120-vuotias. On vain yksi maa, jonka nimi on El Amerikka. Maailman valuutta on dolleri.

Autot lentävät. Kuussa on monta kylpylää, joihin mennään lentävällä autolla. Applen autoja on jokaisen talon pihassa. Kaikilla on paljon rahaa, eikä köyhiä ole.

Aurinko on suosituin matkakohde. Aurinkoon meneminen maksaa kolme biljoonaa. Auringossa ei kuitenkaan voi asua, koska siellä ei ole lapsille kouluja eikä aikuisille töitä.

Maapallon koulua käydään älylaitteen kautta. Kouluista ei tule läksyä.

Aarne Lindqvist

Suomesta on löydetty suuri toukka

Suomesta on löydetty uusi eläinlaji, toukka, joka viihtyy pimeässä. Toukka on tallonut paljon ihmisiä ja eläimiä, mutta kukaan ei ole vielä kuollut, koska toukka on pehmeä ja kevyt. Toukka on kuitenkin hyvin vaarallinen, jos sitä ärsyttää.

Toukka on viimeksi nähty Lapissa syömässä puita.

Janni Nipala

Vuoden automalli on Nagomato

Vuonna 2056 tuleva automalli on nimeltään Nagomato. Sen ensimmäinen malli on 96.

Nagomato kulkee kuusisataa kilometriä tunnissa. Sen hinnaksi on arvioitu huikeat viisisataa tuhatta euroa.

Nagomatoautossa on turbo 120 maksimi. Kun turbon laittaa kihisemään pakoputkien vieressä, niin Nagomato menee tuhatta.

Nagomatoautossa on myös erinomaiset turvatarvikkeet ja heittoistuin. Autossa on nimittäin niin kovat turbot, että Nagomatoauto lentää ilmaan.

Nagomatoautossa on myös heikot puolensa. Autossa on erittäin huono tilavuus: auto on lian pieni neljän hengen perheelle.

Urho Laine

Minecraft innoitti teleportin kehittämiseen

Suomalaiset avaruusinsinöörit kehittivät Marsissa teleportin. Telporttia on suunniteltu ja rakennettu kymmenen vuoden ajan, ja ensimmäiset testaukset ovat sujuneet lupaavasti. Teleportilla uskotaan olevan suuri vaikutus tulevaisuuden matkustamiseen.

Idean avaruusinsinöörit saivat Minecraft-pelistä, jota he pelasivat nuorina. Teleportit rakennettiin Marsissa, koska siellä on oikeat lämpötilat ja tarpeeksi kaasua. Marsin lähellä on myös paljon tarvittavia aineita, kuten meteoriitteja ja Mars-limaa.

Ensimmäisinä vuosina teleportin suunnittelu ei sujunut kovin hyvin. Kun avaruusinsinöörit ymmärsivät, että avaruudesta saa melkein kaikki tarvittavat rakennusaineet keksintöön, eteni teleportin suunnittelu nopeasti. Nyt teleportti on viimeisiä säätöjä vaille valmis.

Martta Korte

Elon Musk on aloittanut kaupungin rakentamisen Marsiin

Maailman rikkain ihminen Elon Musk on aloittanut kaupungin rakentamisen Marsiin. Musk on palkannut noin miljoona ammattirakentajaa. Tällä hetkellä Marsiin tehdään ilmakehää.

Rakennusbudjetti on noin 50 miljardia dollaria. Kaupunkiin muuttaminen maksaa noin 200 miljoonaa dollaria. Kaupunki on suunnattu rikkaille ihmisille.

Muskin mukaan kaupungin on tarkoitus olla pääasiassa rikkaiden ihmisten lomapaikka.

Oskari Mäkelä

Kotid-101 vaivaa kotitalousrobotteja

Kotitalousrobotteihin on iskenyt vakava virus, Kotid-101. Virus estää robotteja tekemästä minkäänlaisia kotitöitä.

Viruksen saaneen robotin tunnistaa siitä, että se alkaa käyttäytyä kummallisesti. Se esimerkiksi kuskaa lapsia vääriin harrastuspaikkoihin, tuo vääriä tuotteita kaupasta, tekee pahaa ruokaa ja siivoamisen sijaan sotkee.

Tilanne on vakava, sillä ihmiset eivät osaa itse käydä kaupassa tai tehdä muita kotitöitä.

Jos tilanne pahenee entisestään, on meidän pakko järjestää kotityökursseja ihmisille. Ongelmana on löytää opettajia kursseille.

Jotta virus ei leviä robottien keskuudessa, on syytä käyttää maskia julkisissa tiloissa ja jos asunnossa on useita robotteja.

Jos robottisi on saanut tartunnan, se pitää sulkea ehdottomasti yhteen huoneeseen. Huoneessa ei saa olla mitään rikottavaa. Robotin pitää kuitenkin saada jotain aktiviteettia, esimerkiksi askartelutarvikkeita.

Jos sinulla ei ole varmaa tietoa, onko robottisi saanut tartunnan, tarkkaile tilannetta. Esimerkiksi jos se keittää riisipuuron pohjaan tai tyhjentää kompostiastian lattialle, ei ole vielä syytä huoleen, mutta jos tämä toistuu, robotti on suljettava huoneeseensa.

Tiedemiehet yrittävät pikimmiten keksiä toimivaa päivitystä. On kuitenkin suuri riski, että tiedemiesten roboteille tulee myös tämä virus, ja sitten olemme pulassa. Tällaisessa tilanteessa joudumme pyytämään apua naapurimaastamme Ruotsista.

Elsi Räty

Avaruudessa on havaittu kolmionmallinen planeetta

Avaruudessa on havaittu uusi planeetta. Siinä on sateenkaaren värejä. Planeetta on malliltaan kolmio.

Uudelle planeetalle on ajateltu nimeä Plupiter.

Plupiteriin tehdään pitkiä matkoja raketilla. Raketti lähtee Tanskan keskustasta.

Plupiterissa on havaittu uutta elämää. Siellä on kaupunki nimeltä Pupiter.

Atte Tamminen

Robottitarrat luotiin meteoriitista ja yksisarvisen sarvesta

Robottitarrat keksittiin yllättäen, kun meteoriitti tuli maahan. Toki niitä varten haettiin muutakin, esimerkiksi yksisarvisen sarvi ja tähti. Niissä on myös lasia ja metallia.

Robottitarrat keksittiin, kun Kikka Ainstain ja Atte Tupina rakensivat laboratoriossa jotain, ja yhtäkkiä robottitarrat olivat syntyneet.

Robottitarrat keksittiin 2.5.2056 Suomessa kadulla kaupungissa nimeltä Turku.

Aamu Vainio

Koulut etäopetuksessa sydänvaivan vuoksi

Sydänvaiva on vaarallinen, koska silloin sydämessäsi on kivi. Se kivi on joutunut sinne jonkin geenisi tai sairauden kautta.

Jos sinulla on sydänvaiva, on mentävä tutkijalle ja tarvittaessa leikkaukseen.

Tähän sydänvaivaan on kuollut Suomessa noin 50 ihmistä. Kaikki koulut ovat sen vuoksi etäopetuksessa.

Sydänvaiva leviää, koska yskit paljon ja avaat suuta usein. Tauti tulee yleensä kaksikymmentävuotiaille. Leikkauksen jälkeen kestää toipua noin kuukauden.

Et voi sairauden jälkeen enää huutaa ja nauraa. Sydänvaiva aiheuttaa sinulle pahoinvointia ja voit jopa pyörtyä.

Iida Hautala

Leijuva auto on läpäissyt ensimmäisen testinsä

Amerikassa keksittiin pari viikkoa sitten leijuva auto. Tämä auto on nyt läpäissyt ensimmäisen turvallisuustestinsä.

Testituloksissa näkyi, että maailma on muuttunut paljon. Turvallisuus on ensiluokkaista, koska kolareita ei voi sattua. Auton sensorit aistivat, jos kolari on tulossa, ja auto leijuu ylös ja väistää esteet.

Jos auto joutuu pysähtymään äkillisesti, auto leijuttaa myös ihmisen paikoilleen.

Auton nopeus on huikea, sillä auto kiihtyy nollasta sataan sadasosasekunnissa.

Paavo Lehtonen

Uudet lentävätlaudat ovat Suomessa

Juuri keksityt lentävätlaudat ovat rantautuneet Suomeen. Lentävälauta on kuitenkin melko matalalla, kahdenkymmenen senttimetrin korkeudella lentävä lauta, mutta 2070-luvulla ne voivat lentää todellisesti korkealla.

Lentävätlaudat ovat nyt, vuonna 2056, saaneet suosion Suomessa.

Tällä hetkellä lentävillälaudoilla on Suomessa kaksikymmentätuhatta omistajaa. Onnettomuuksia niiden kanssa on ollut kaksi.

Ella Varjonen

Suomalaiset keksivät lääkkeen koronaan

Suomalaiset lääketieteen asiantuntijat, 23-vuotias Sara Nurminen ja 18-vuotias Milla Nieminen keksivät tähän mennessä parhaan koronaan tehoavan lääkkeen. Sekin on rokotuksen muodossa.

Lääkkeen nimi on Viruksen syöjä. Viruksen syöjä tehoaa sekunneissa ja antaa 99% suojan koronaa vastaan.

Milla ja Sara olivat innoissaan testattuaan lääkkeen. Sitä tehtiin heti lisää ja lähetettiin ympäri maailmaa.

Viruksen syöjää ei myydä apteekissa. Se on ilmainen kaikille suomen kansalaisille. Rokotusbotit rokottavat ihmiset.

Eveliina Saarinen

Mars on valmis ihmisiin

Monta kuukautta sitten lähtenyt avaruusalus on laskeutunut määränpäähän Marsiin. Laskeutuminen onnistui, ja ryhmä on alkanut rakentaa taloja ja kaupunkeja.

Ryhmään kuuluu monen eri maan asukkaita. Yksi henkilö on Suomesta. Hänen nimensä on Sofia Lahtinen.

Matka Marsiin oli kestänyt puoli vuotta.

Marsissa on aika sumuista, mutta se saadaan hälvennettyä aikanaan.

Julia Jokinen

”Aion keksiä itselleni väriä vaihtavan auton”

”Minua haastatellaan siitä, millaista elämä on nyt. Sanoin, että minulla on iso valkoinen talo ja mopo ja auto, joka on Lamborghini. Teen työkseni tubettamista, ja ehkä aion vielä tehdä työtä, jota on neljästi viikossa, jotta on perjantai ja lauantai ja sunnuntai vapaata.

Aion keksiä itselleni väriä vaihtavan auton tai auton, joka hohtaisi pimeällä hienosti.

Toivoakseni vanhempani ovat terveitä ja isosisko tukena, ja sitten kun pikkusiskonikin on iso, aion antaa hänellekin rahaa ja paljon tavaraa, että hänkin pärjää elämässä yksinään, ja käyn hänen luonaan moikkaamassa, että hänelle ei tulisi ikävä isoveljeä, ja harjoittelen soittamaan kitaraa ja rumpuja.

Pidän ylläni yleensä valkoista ja mustaa, koska ne ovat minun lempivaatevärejä, ja kengät ovat aina totta kai valkoiset, ja housuissa on alhaalla yksi numero. Lippis on valkoinen, missä on keskellä kuva ja teksti pienellä.

Minulla on omassa talossani iso pelihuone. Pidän kaulassa aika isoa hopeakorua ja kädessäni kultakelloa. Aion myös tehdä itselleni sellaisen aidan pihalle, missä on jokaisessa kohdassa sähköä, ja se on neljä metriä korkea, ja se on tehty metallista ja tiilestä.

Minulla on päähine, jossa on oikealla ja vasemmalla Coca Cola -pullot, ja niitä voi imeä suuhun. Autossani on 300 hevosvoimaa, ja se kiihtyy 300:aan kymmenessä sekunnissa.”

Jimi Vuori

Hiilijalanjäljestä ei tarvitse enää murehtia

Hiilijalanjälki ei vaikuta enää niin paljon kuin ennen. Robotit tekevät puolestasi työt. Autossa nimeltä Wersu on pirtelökoneet.

Covid-19 ei ole niin paha kuin ennen, eikä lääketieteessä ole puutetta.

Aaro Poikkimäki

Astro keksi ensimmäisen lentävän auton

Astro-automerkki on koettanut tehdä lentävää autoa jo vuosia, ja nyt tekijät onnistuivat. Auton nimeksi on tulossa Astro 1.

Astro 1 toimii sähköllä. Siinä on raketit renkaiden tilalla ja lila valo edessä. Siinä on myös iso ikkuna, joka menee auton reunoilta.

Kaius Jalava

Kaksi rakettia lähtee huomenna Suomesta Marsiin

Huomenna Suomesta lähtee kaksi rakettia Marsiin. Lento maksaa montatuhatta euroa. Suomesta arvotaan mukaan 600 onnekasta ihmistä.

Lento kestää noin puoli vuotta. Marsissa voi vaikka ajaa kuuautolla tai pelata pomppupalloa.

Aluksella on ruokaa yli kolmeksi vuodeksi. Alus kulkee sähköllä, ja jos sähkö loppuu, aluksen varastossa on monta tuhatta litraa bensiiniä.

Marsiin eivät pääse alle 10-vuotiaat. Lemmikit on myös kielletty.

Marsissa voi nähdä alien-aluksen keskiyön taivaalla.

Jos matkustajat eivät pääse Marsiin saakka, heille annetaan korvaukseksi ilmainen matka kuulennolle.

Niilo Lehtovaara