Kudo Kaarinalle kotiseutumyssy

0
Myssyn ideointiin voi hyödyntää esimerkiksi Kaarinan entistä tai nykyistä vaakunaa. Nykyinen vaakuna kuului vuoteen 2009 saakka Piikkiölle.

Helmikuun alussa Turun Sanomat kertoi järjestävänsä villasukkakilpailun. Turun kilpasukkiin on tarkoitus kutoa jokin Turku-aihe, oli sitten kyseessä sinappi tai linna.

Kaarina-Seurassa päätettiin pistää paremmaksi ja järjestää kilpailu Kaarinan kotiseutumyssystä: kotiseuturakkautta päästään kutomaan Kaarinassa pipoon.

– Ajattelimme Kaarina-Seuran käsityökerhossa, että sukat jäävät käytettäessä usein piiloon, mutta myssyä halutaan näyttää muillekin, selittää idean äiti Mitzi Jussari .

Kotiseutumyssyssä tulisi näkyä jokin Kaarinaan omasta mielestä vahvasti liittyvä asia, kuten Kuusiston linnanrauniot, tikli, keltavuokko tai jokin muu kaarinalainen ikoni.

Jussari kertoo, että kun kilpailun voittaja on selvinnyt, muutkin voisivat neuloa mallin mukaan Kaarina-myssyjä.

Myssyn on tarkoitus olla nimenomaan neulottu. Myös virkattu käy, mutta kankaasta tehdyillä myssyillä kisaan ei voi osallistua.

Koko maailmassa on meneillään neulebuumi, ja puikot viuhuvat yhä useamman käsissä. Jussari itse on neulonut eniten sukkia, mutta villapaitojakin on syntynyt.

– Neulominen tekee hyvää aivoille, ja se on mukava tapa. Ja aina on kivaa, kun saa jotain valmista aikaiseksi, hän kommentoi.

Kilpailuaika on 15.3.–15.8. Kilpailutyö toimitetaan Koriston Talleille, mukanaan suljettu kirjekuori, jossa on myssyn tekijän yhteystiedot. Voittaja julkistetaan syksyllä.

Koriston Tallit auki ma–to kello 13–17.