Littoisissa toimiva 50/50 Bistro lopettaa: “Loppuun asti mennään leuka pystyssä”

0

Littoisissa toimiva 50/50 Bistro sulkee ovensa. Ravintolan omistaja Tommi Hirvonen kertoo, että suurin syy ratkaisuun on korona ja sen ravintoloille aiheuttamat rajoitukset.

Yrityksellä on Satavassa toinen toimipiste, jonka toiminta jatkuu normaalisti. Ensi kesänä yrittäjät vastaavat myös toisella puolella tietä sijaitsevan Satavan vierasvenesataman toiminnasta.

– Vallitsevan tilanteen ja alan hatarien tulevaisuudenkuvien takia meidän on pakko keskittää kaikki energiamme yhteen toimipisteeseen, jotta selviämme tästä ajasta. Meillä on Satavassa paljon isommat neliöt ja laajempi liikeidea kuin Littoisissa. Siitä syystä päädyimme tähän ratkaisuun, Hirvonen kertoo.

Koronavuosi on ollut ravintolayrittäjälle vaikea. Erityisesti haasteita ovat aiheuttaneet jatkuvasti muuttuvat rajoitukset ja ohjeistukset. Hirvonen olisi toivonut päättäjiltä ja viranomaisilta johdonmukaisuutta lausunnoissaan.

– Joka kerta, kun joku ministeri on möläyttänyt jotakin ravintoloista, vaikutukset ovat näkyneet meillä tunneissa. Sinä iltana ei ole tullut yhtään asiakasta. Ei auta, että puheita perutaan jälkikäteen, koska vahinko on jo tapahtunut, hän kuvailee ravintolayrittäjän korona-arkea.

Asiakkaiden keskuudessa tieto ravintolan sulkemisesta on otettu surullisena vastaan. Ilman koronaa ravintolan toiminta olisi Hirvosen mukaan takuuvarmasti jatkunut Littoisissa.

– Meillä oli suunnitelmana pistää Littoistenjärven rannalle ensi kesäksi pystyyn kesäkioski, mutta sekin suunnitelma on pakko panna jäihin, hän harmittelee.

Uusien koronrajoitusten takia 50/50 Bistrossa myydään ensi viikolla pelkästään take away -annoksia. Ravintola sulkee ovensa lopullisesti lauantaina 13. maaliskuuta. Sitä ennen varastot on tarkoitus myydä tyhjiksi ja tarjolla on myös erikoisannoksia.

– Loppuun asti mennään leuka pystyssä. Osa asiakkaista on kysynyt, voimmeko palata takaisin sitten, kun ajat paranevat. En pidä sitä mahdottomana, mutta ensin täytyy selvitä tästä tilanteesta.

Artikkelin kuva vaihdettu 7.3.2021 kello 14.34. Alkuperäisessä kuvassa näkyi henkilöitä, jotka eivät ole pitkään aikaan olleet tekemisissä 50/50 Bistron kanssa.