Mielipitei: Kaarinan rokotustiedotus ontuu

0

Kaarinan Eläkeläiset ry on huolestuneena seurannut Kaarinan kaupungin rokotustilannetta ja erityisesti siitä tiedottamisesta. Tiedotusta on hoidettu pääasiassa netissä, kaupungin kotisivuilla.

Monesti Kaarinan nettisivujen tietojen päivitys on viivästynyt ja se on linkitettynä sivuilta toiselle, erittäin vaikeasti löydettäväksi.

Valtaosa riskialttiimmasta vanhusväestöstä ei osaa käyttää eikä omista älylaitteita. Jäsenistöstämme suuri osa on epätietoinen, milloin oma rokotusvuoro on – vai onko sitä lainkaan – ja mistä ja milloin voit varata ajan, kun sitä älypuhelinta ei ole. Puhelimellakin ajanvaraus on ruuhkautunut ja takkuaa. Tämä epävarmuus ja tiedonpuute ahdistaa.

Ymmärrämme, että hoitohenkilöstö on kovan paineen alla ja kiireinen. Siksi tehokas tiedottaminen auttaisi myös itse rokottamistoimia. Kun väestö – siis koko väestö – tietää, miten ja milloin toimitaan, niin turha soittorumbakin helpottaa. Kaupungin tulee tehostaa rokotustiedottamista esimerkiksi sanomalehdissä tai jopa joka kotiin jaettuna tiedotteena.

Kaarinan Eläkeläiset ry:n johtokunta