Nuorisovaltuusto haluaa Kaarinaan mopotallin

0
Nuorisovaltuuston toiveena on saada Kaarinaan mopotalli ensi vuoden aikana. Arkistokuva vuodelta 2019.

Kaarinan kaupunginvaltuustossa tehtiin maanantaina aloite mopotallin perustamisesta nuorten käyttöön. Idea mopotallista on peräisin nuorisovaltuustolta, ja valtuustoaloite sai kannatusta kaikilta Kaarinan valtuustoryhmiltä.

Nuorisovaltuusto on perustanut mopotallin perustamista varten oman työryhmän, joka on perehtynyt aiheeseen ja pyytänyt kokemuksia niistä kunnista, joissa mopotalli on käytössä. Kokemusten mukaan mopotalli on lisännyt yhteisöllisyyttä nuorten keskuudessa ja vähentänyt mopojen pärinää ja melua asuinalueilla. Havaintojen mukaan mopotalli on myös parantanut liikenteessä olevien mopojen kuntoa ja tarjonnut kaikille nuorille yhtäläisen mahdollisuuden mopojen korjaamiseen.

Valtuustoaloitteessa esitetään, että mopotalli perustetaan Kaarinaan ensi vuoden aikana ja aloitteen valmistelussa tehdään yhteistyötä Kaarinan nuorisovaltuuston kanssa.