Osmankäämit murskataan Järvelän kosteikolla kuntien yhteishankkeena – Talkoolaisia ja yrityksiä etsitään

0
Järvelän kosteikko.

Varsinais-Suomen kunnissa kunnostetaan lähivuosina luontokohteita Helmikunnat-yhteishankkeessa. Hanke on Valonian ja seitsemän kunnan, joista Kaarina on yksi.

Kaarinassa Littoistenjärvellä Järvelän kosteikkoalueella jyrsitään ja murskataan osmankäämejä. Työt tehdään lintujen pesimäkauden päätyttyä loppukesällä 2021. Lisäksi tehdään kalastoselvitystä ja hoitokalastusta.

Varsinais-Suomen Ely-keskus ottaa parhaillaan vastaan ilmoittautumisia toimijoilta, kuten yrityksistä, yhdistyksistä tai talkooporukasta, jotka olisivat kiinnostuneita tulemaan mukaan kunnostustöihin Kaarinassa ja muissa hankkeen kunnissa. Ely hankkii ostopalveluna esimerkiksi niittomurskauksia, raivauksia, aitaamisia, ruoppausta ja hoitokalastusta. Lisäksi Ely vuokraa laitumia.

Hankkeessa ovat mukana myös Turku, Naantali, Paimio, Raisio, Salo ja Uusikaupunki. Luonnonhoitotöiden on tarkoitus jatkua hankkeen tuoman alkusysäyksen jälkeen. Hankkeen rahoitus saadaan ympäristöministeriön Helmi-elinympäristöohjelmasta, jolla pyritään vähentämään Suomen luonnon köyhtymistä.

Hankkeen ostopalveluita koordinoivat Elyssä Liina Salonen ja Maria Yli-Renko .