Pahimus: Höyheniä kissaan

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Juhlapyhinä monet ihmiset näkevät paljon vaivaa kodin koristelemiseksi. Pääsiäiskoristeiden vaatima vaivannäkö ylittää kuitenkin kohtuuden rajat.

Pahimus yritti tänä vuonna laittaa kotinsa pääsiäiskuntoon, mutta mämmiksi meni.

Pajun kissojen koristelu oli ensimmäinen, mikä ei sujunut. Kaarinassa asuu ja työskentelee usea henkilö, jonka sukunimi on Paju, mutta kun Pahimus lopulta sai heidän kissansa kiinni, siihen ei saanut teipattua kuin muutaman höyhenen, kun juutas jo livahti hippulat vinkuen karkuun. No, ehkä kissa ei olisi pöydällä maljakossa pitkään jaksanutkaan.

Seuraavaksi Pahimus koetti kasvattaa pääsiäisruohoa. Kuulosti vaikealta, piti hankkia kasvatuslamppujakin. Siemeniä ei ollut laillisesti saatavilla, ja lopulta poliisi puuttui ruohon kasvatukseen.

Munien maalaamisen perinne ihmetytti eniten, mutta onhan pääsiäiseen jäänyt muitakin jäänteitä kevään pakanallisesta hedelmällisyyden juhlasta. Kaikki miespuoliset henkilöt Pahimuksen lähipiirissä kuitenkin ehdottomasti kieltäytyivät kunniasta ja ovat sen jälkeen visusti vältelleet Pahimusta.

No, onneksi Pahimus on mämmikoura, noita-akka ja pashanpuhuja, joten hiukan edes päästiin pääsiäistunnelmaan.​