Pahimus: Kotiseutuvalas ja muita käsitöitä

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Kaarina-Seura tempaisi: Kaarinalle etsitään kilpailulla kotiseutumyssyä. Myssyjä kudotaan sitten jatkossa eläkeläiskerhojen käsityöpiireissä. Päähineessä pitää esiintyä jokin kaarinalainen ikoni.

Ensimmäinen, mikä Pahimukselle putkahti kaarinalaisikoneista mieleen, on tietenkin Tom of Finland . Touko Laaksosen teemaan sopivaa kuvastoa neulottaisiinkin varmasti erityisen innoissaan ikäihmisten piireissä. Tosin Tom of Finlandille sopivampi pukine on myssyn sijaan sukka.

Kaarina tunnetaan muualla myös siitä, että täältä ajetaan läpi jonnekin muualle. Pitkä suora asvalttitie olisi erinomaisesti myssyyn sopiva kaarinalainen ikoni.

Yllättävää kyllä, Kaarina-Seura ei itse ehdottanut myssyyn Kaarinan nimikkokalaa. Sehän on siis se näillä leveysasteilla aika poikkeuksellinen laji, sinivalas. Nimikkokalaan voi käydä ottamassa mallia Kaarinan valtamerellä Piispanristin lammella.

Googlaamalla sanayhdistelmää ”kaarinalainen ikoni” tulokseksi tuli ensimmäiseksi sadetutka Kaarinasta, Harvaluodon tuulikartta ja Osuuspankin Kaarinan toimipisteen tiedot Fonectassa. Niitä ei olisi tullut Pahimukselle mieleenkään kaarinalaisina ikoneina, mutta kaipa Google tietää paremmin. Myssyn kuvaksi laitettaisiin silloin vaikka rahaa, jota tuuli lennättää taivaan tuuliin. Tai kuva kaarinalaisista kouluista voisi yhtä hyvin ajaa saman asian.