Ruotsinkielinen päivähoito Kaarinassa hajallaan – Kukaan ei hakenut edes johtajanvirkaan

0
Kuovinkadun päiväkotia ei aiota remontoida enää päiväkotikäyttöön.

Kuovinkadun päiväkodinjohtajan lähdettyä Kaarinasta vuoden 2019 lopussa Kaarinassa ei ole ollut kokoaikaista ruotsinkielisestä varhaiskasvatuksesta huolehtivaa päiväkodinjohtajaa ja palveluohjaajaa. Tilanne ei ole muuttumassa: virka oli haettavissa helmikuussa, mutta yhtäkään työhakemusta ei jätetty.

Avoimeksi jäänyttä virkaa on nyt tarkoitus hoitaa sisäisin järjestelyin. Tähän mennessä tehtäviä on jaettu Kultanummen päiväkodinjohtajan, ruotsinkielisen esikoulun lastentarhanopettajan ja palveluohjaajan kesken, ja jatkossa työstä vastaa Koriston päiväkodinjohtaja. Virka ajateltiin laittaa uudelleen hakuun elokuussa 2023.

– Ymmärrän hyvin, että väliaikaistilanteessa oleva päiväkoti ei kiinnosta työpaikkana, miettii Kaarinan varhaiskasvatusjohtaja Päivi Kemppainen .

Kuovinkadun päiväkodin ruotsinkieliset lapset ovat olleet toista vuotta evakossa Hovirinnassa sisäilmaongelmien vuoksi. Päiväkodinjohtajalle ei olisi ollut omia työtiloja Hovirinnassa, vaan hänen työpisteensä olisi ollut Kaarina-talossa.

Kuovinkadun kiinteistöä ei ole tarkoitus remontoida takaisin päiväkotikäyttöön, vaan ruotsinkieliselle päivähoidolle on löydettävä paikka muualta. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mistä. Hovirinnan rajallisten tilojen vuoksi kaupungin on tällä hetkellä ostettava suuri osa ruotsinkielistä varhaiskasvatuksesta.

Kun Hovirinnan uudiskoulu valmistuu, siellä on tilat ruotsinkielisille esikoululaisille. Nuorempien lasten päiväkodin paikka on auki. Kaarinan on kuitenkin tarkoitus pitää kiinni siitä, että kaupungissa on kunnallinen ruotsinkielinen päiväkoti.

– Ruotsinkielinen varhaiskasvatus on suosittua, ja meille muuttaa paljon uusia ruotsinkielisiä perheitä, Kemppainen toteaa.

Sivistyslautakunta käsittelee päiväkodinjohtajan rekrytointia tänään.