Mielipitei: S:t Karins svenska skolanin parakkien kylmyyttä ei voi hyväksyä

0

Hovirinnan koulun parakkiasiat eivät ole menneet niin kuin Strömsössä. Väistötilat ovat olleet näille oppilaille ja henkilökunnalle riittämättömät ja epäkuntoisia alusta saakka. Osalle saatiin uudet, mutta osassa parakeista palellaan.

Luin viime viikon Kaarina-lehdestä, kuinka jo viime talvena on kaupunginjohtajaa myöden todettu parakkien lattioiden olevan kylmiä. Lapset ovat tänä talvena pitäneet itsensä lämpiminä villasukkien, peittojen ja taukojumpan avulla. Tilanne ei voi olla näin 2020-luvulla meidän Kaarinassa.

Koko sivistystoimi on tehnyt Covid-19:n vuoksi poikkeustilanteissa työtä. Lisäksi väistötilat ovat liian pienet ja tässä koulussa kaiken lisäksi kylmät. Selitykseksi ei nyt riitä se, että teknisellä puolella tai tilakeskuksessa on kiirettä. Talvi tulee joka vuosi. Pakkasia ei voi tietenkään ennustaa, mutta jos tämä kylmyysongelma on todettu vuosi sitten, miksi ongelmaa ei ole pyritty ratkaisemaan ennen tämän vuoden talvea? Muistutuksena, että parakkien toimittaja on todennut jo vuonna 2019, että näiden käyttöikä ei vastaa millään tasolla 2,5 vuoden tarvetta.

Kaarina-talon kaikki kokoustilat ovat nyt poissa käytöstä koronarajoitusten vuoksi. Voisivatko oppilaat opiskella esimerkiksi siellä, väljemmissä ja lämpimissä tiloissa?

Me päättäjät saamme olla kiitollisia niille kaikille oppilaille ja opettajille, jotka ovat toimineet nyt vuodesta toiseen erilaisissa väistötiloissa. Meidän tehtävämme on tehdä jatkossa sellaisia päätöksiä, että vastaavaa ei tapahdu enää ikinä. Pystyisitkö itse tekemään 8 tunnin työpäivän vastaavissa olosuhteissa?

Näemme onneksi hieman valoa tunnelin päässä, kun kaupunkimme koulurakennushankkeet etenee. Niitä odottavat niin oppilaat kuin opettajat.

Åsa Gustafsson (r.)