Tyrskähdetty: Hovirinnan koululla yölläkin valonheitin, yksityisissä kuntosaleissa ei käytetä maskeja ja rokotuskirje pitäisi lähettää kotiin

0

Miksi Hovirinnan koulun rakennustyömaalla palaa kirkas valonheitin 24/7, on palanut jo kuukausien ajan. Talvella ymmärtää työvalona, mutta nyt on normaalina työaikana jo valoisaa. On kyllä kätevä, jos yöllä käy juomassa, ei tarvitse laittaa omaa valoa päälle.

Yökukku

Kiitos havainnosta nimimerkille Yökukku! Selvitimme asiaa, ja päätimme pienentää valaistusta yön ajaksi. Mukavaa kevään ja valoisampien öiden odotusta.

Kaarinan Hovirinnan koulun työmaa, SRV

Käyn viidellä kuntosalilla viikoittain. Kaupungin salit ovat olleet ok, kun ne olivat auki: henkilökunta ja asiakkaat käyttävät maskia ja pyyhkivät jälkensä. Monilla yksityisillä ei ole maskeja asiakkailla, henkilökunnasta puhumattakaan.

Veko

Kaarinan keskustassa ei ole missään kunnolla näkyvää kelloa ja lämpömittaria. Voitaisiko laittaa vaikka Kaarina-taloon? Vanhan virastotalon seinässä on onnettoman pieni.

Niina

Täällä 70-vuotias riskiryhmäläinen (diabetes) odottelee kuumeisesti rokotetta. Saankohan koskaan? Kaikki muut ikäryhmät ovat jo menneet ohi kauan sitten. Samoin muissa kunnissa on tämän ikäryhmän rokotukset jo paljon paremmassa vauhdissa.

Riskiryhmävanhus

Viiime keskiviikkona puolen päivän aikaan Kaarinan Fölin päätepysäkillä 7:aan änkeää etuilua yrittänyt keski-ikäinen mies ilman maskia. Hän asioi Prismassa, palaa 7:lla Kaarinaan. Ei maskia autossa, ei kaupassa. Röyhkeys ja kyynärpäät riittävät hänen kaltaisilleen. Maskipakko busseihin ja kauppoihin on saatava!

Suositukset eivät riitä

Ikäihmisiä kehotetaan seuraamaan tiedotteita. Kyllä on seurattu, mutta koko ajan näyttää menevän huonompaan suuntaan. Erityisen ikävää on yksinelävällä toimintarajoitteisella, jolla ei ole lapsia tai muita tukihenkilöitä. Tällaisessa ahdingossa ja hädässä luottamushenkilöiden ja kaupungin johdon pitäisi osoittaa olevansa kaupunkilaisten puolella. Edes yhtään rokotuksia koskevaa tiedotetta ei ole koteihin jaettu. Tarjolla on pelkkää kuria ja rajoituksia. “Ei saa soittaa, ilmoitamme.” Voi tätä ylhäältä päin katsomista!

Ahdistunut ja huolestunut kaarinalainen

Nyt alkaa alle 80-vuotiaiden rokotukset. Saanko valita minkä rokotuksen otan? Vai selviääkö se vasta rokotuspaikalla, tyyliin ota tai jätä. Astra-rokotus nyt hiukan huolestuttaa. Miten terveydenhuolto aikoo asian hoitaa, onko valinnanmahdollisuutta?

Seiskavitonen