Tyrskähdetty: Koronarokotukset hyvin ja huonosti järjestetty ja onko sittenkin ohituskaista

0

Ihmettelen, kun ihmiset moittivat koronarokotukseen liittyviä järjestelyitä. Oma kokemukseni on päinvastainen. Minulle soitti kotiin kaupungin työntekijä ja tarjosi rokotusaikaa. Iäkkäälle kaverilleni järjestyi rokotusaika samalle päivälle. Kaarinan kirkolla oli reilusti parkkitilaa ja rokotus oli järjestetty erinomaisesti. Lähtiessä sain ajan tehostepiikille neljän viikon päähän. Ei paremmin olisi voitu hoitaa.

Pentti Virtanen

Kiitos mielenkiintoisesta 35-vuotislehdestä! Paljon uutta ja vähän vanhaakin tietoa. Langhien sisarusten haastattelu oli tosi mukava. Vaan yksi asia pahoitti mielen, karttasivun kommentissa kerrottiin, että kävivät kivittämässä lehmiä Hovirinnassa. Oltiinko Kaarinassa 35 vuotta sitten niin sivistymättömiä, että lapset saivat kivittää lehmiä?

Eläinten ystävä, pian 30 v. Kaarinassa

THL:n rokotusrekisterin 3.3.2021 mukaan Kaarinassa ainakin yhden rokotuksen on saanut 70–79-vuotiaista 158 henkilöä. Siis mitä, eihän tuota ikäryhmää pitäisi olla vielä rokotettu ja tuskin ovat terveydenhuollon henkilöstöä! Harva sen ikäinen on töissä.

Onko sittenkin ohituskaista

Nimimerkille “Onko sittenkin ohituskaista”: 70–79-vuotiaat rokotteen saaneet ovat ympärivuorokautisen palveluasumisen tai muun laitoshoidon asukkaita tai yli 70-vuotiaita omaishoitajia, joiden hoidokki on yli 80-vuotias.

Rita Arjonen, Kaarinan terveyskeskus

Mitkä kaistat Kaarinassa on käytössä, jos ei ohituskaistat? Keitä Kaarinassa on rokotettu? Onko THL:n kaistat käytössä, kun vielä on rokottamatta yli 80-vuotiaita? Turussa rokotetaan jo 70–80-vuotiaita. Lisäksi Turussa on rokotettu yli 80-vuotiaiden kanssa samassa taloudessa asuvia alle 80-vuotiaita puolisoita, kuten THL:n ohjeissa sanotaan, mutta Kaarinassa sitä ei luvattu.

Rokotusta odottava yli 80-vuotias uniapneaa poteva riskiryhmäläinen

THL on määrittänyt koronataudin suurimmaksi riskiksi ihmisen iän. Silti Kaarinassa riskiryhmien 1 ja 2 raja on vedetty 40–69-ikävuoteen, jolloin esim. 65–69-vuotiaita riskiryhmään 2 kuuluvia rokotetaan vasta pitkän ajan kuluttua 40-vuotiaiden jälkeen.

Ihmettelevä veronmaksaja