Aprillipila sai junakuulutukset soimaan Kaarinan keskustassa

0
Idea Tunnin junasta Kaarinan keskustassa oli kaupungin nuorisotyöntekjiä Juha Haanpään, ja Kaarina-lehti lähti juoneen mukaan.

“Hyvät matkustajat. G-juna Riihimäelle lähtee raiteelta kaksi. G-juna Riihimäeltä lähtee raiteelta kolme.”

Kaarina-talon pihalla kaikui tänään torstaina kahden tunnin ajan junakuulutuksia osana Tunnin junan mallinnoksia, joissa testattiin kenttäkokeella Kaarinan keskustan läpi kulkevia ratalinjauksia.

Todellisuudessa kyse oli tietenkin aprillipilasta, joka oli Kaarina-lehden ja Kaarinan kaupungin yhteinen. Kaarina-lehti julkaisi uutisen mallinnoksista ja niiden kenttäkokeesta, ja Kaarina-talolla todellisuudessa kaikui junakuulutuksia. Ständi pihalla valisti asiasta tietämättömiä.

– Kun luin eilen Kaarina-lehdestä Kaarinan keskustan ratasuunnitelmista, ensin ihmettelin, mikä tämä oikein on, mutta sitten huomasin päivämäärän. Nyt, kun tulin kulkeneeksi ohi kauppaan mennessä ja kuulin nämä kuulutukset, alkoi heti naurattaa, kommentoi pihan ohi kävellyt Raili Asback hymyssä suin.

Osa ohikulkijoista ei tuntunut reagoivan kuulutuksiin mitenkään, osa seisahtui hämmentyneenä ihmettelemään. Osalle levisi heti tietävä hymy kasvoille.

Pihalle tuli käväisemään myös idean isä, kaupungin nuorisotyöntekijä Juha Haanpää.

– Ajatus lähti liikkeelle Kaarinan runoviikosta, kun kaiuttimista luettiin runoja. Ne kaikuivat kivasti Kaarina-talon syvennyksissä, ja tuli olo, että on rautatieasemalla. Idea jäi muhimaan, ja keksin, että tämähän olisi hauska aprillipila, hän kommentoi.

Kaarina-lehti lähti ilman muuta juoneen mukaan, ja Haanpää sai kaupungilta luvan siihen, että Kaarina-talon kaiuttimista kuuluisi todella junakuulutuksia. Kuulutukset sekä Kaarina-lehden artikkelissa käytetyt kuvat ovat Haanpään kädenjälkeä.

Miettimistä aiheutti se, houkuttelisiko uutinen paikalle väkeä koronarajoitusten vastaisesti. Siihen päätettiin kuitenkin luottaa, että ihmiset käsittäisivät kyseessä olevan aprillipila.

Haanpää tunnustaa nauttivansa yleisesti aprillipiloista.

– Itse pyrin aina tekemään sellaisia piloja, jotka eivät aiheuta kenellekään haittaa, Haanpää kommentoi.

Sosiaalisessa mediassa arveltiin, että kyseisen junan ravintolavaunussa tarjoiltaisiin kuravettä. Kaarinan valtuustosta muun muassa tuttu Marjo Uotila (kok.) kehui Facebookissa uutta ratalinjausta ja esitteli vielä pilke silmäkulmassa Kaarinan keskustaan tulevaa viittä tornitaloa sekä saariston metrohanketta, jolla Saariston Rengastie siirretään maan alle.