Fatbike tuli Kaarinaan: Sähköläskipyöriä saa vuokralle Kuusistossa ja Hovirinnassa

0
Villa Wolax alkoi vuokrata sähköisiä paksupyöriä puolitoista viikkoa sitten.

Ihmisten innostus fatbikeen eli paksu- tai läskipyöräilyyn on kasvanut vuosi vuodelta. Tänä kesänä myös Kaarinassa pääsee testaamaan lajia.

Sähköisiä paksupyöriä tuli tänä keväänä vuokrattavaksi Kuusistoon Villa Wolaxiin, ja toukokuun puolessavälissä niitä voi vuokrata myös Hovirinnan rannasta konttiravintola Nemosta.

– Nämä ovat saaneet loistovastaanoton. Yksi pariskunta täräytti niillä juuri Kuusistosta Nauvoon ja takaisin! kertoo Wolaxin yrittäjä Tino Aaltonen .

Nemon ja Hovirinnan jäätelökioskin yrittäjä Mikko Leino kertoo itse ajaneensa sähköisellä fatbikella perjantaina Hirvensalon ympäri.

– Oli mielettömän hienoa, vaikka oli tuulinen ja sateinen sää. Parhaimmillaan mentiin 40 km/h, vaikka oli vastatuuli. Näillä pääsee todella lujaa, ja sähkö keveyttää rasitusta.

Fatbike-pyörässä on tavallista leveämmät renkaat, ja niillä voi ajaa helposti esimerkiksi pehmeässä hiekassa, lumessa ja juurakoilla.

Kummassakin paikassa vuokrapyöriä on useita, mutta ainakin Wolaxissa jotkin päivät on jo loppuunvarattu.

Kuusistossa läskipyörän saa jatkossa poljettavaksi ympäri vuoden. Hovirinnassa Nemo sulkeutuu kesäkelien päättyessä, mutta mikäli pyörien suosio on kova, talvivuokrausmahdollisuus aiotaan järjestää.

Vappuna sekä Villa Wolaxin että Nemon ravintolat ovat auki, ellei koronaepidemian yllätysrajoituksia ilmaannu. Lisäksi Wolaxin vierasvenesatama, saunat ja poreallas ovat auki.