Green Key -sertifikaatti ensimmäistä kertaa kaarinalais­yritykselle: vastuullista matkailua Villa Wolaxissa

0
Villa Wolax sijaitsee Kuusistossa.

Kaarinalainen yritys on saanut ensimmäistä kertaa Green Key -sertifikaatin. Kansainvälinen sertifikaatti myönnetään majoituskohteille, jotka ovat sitoutuneet henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen sekä majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen.

– Moni asia oli meillä kunnossa entuudestaan. Esimerkiksi kierrätämme bio- ja muut jätteet ja olemme valinneet aurinkosähkön. Hakuprosessi pakotti kuitenkin miettimään, mitä tehdään ja miksi. Nyt teot ovat kirjoissa ja kansissa ja koko henkilökunta on ollut mukana pohtimassa näitä, kertoo Kati Aaltonen .

Hän ja Tino Aaltonen ovat Villa Wolaxin yrittäjät.

– Käytännössä eniten töitä teetti veden virtaumien säätäminen. Jokainen hana käytiin läpi ja varmistettiin, mikä virtauma on maksimissaan. Vettä kuluu nyt huomattavasti vähemmän kuin aiemmin, Kati esittelee.

Lisäksi sertifikaatti vaatii, että asiakkaita infotaan vastuullisuudesta, pesuaineet ovat ympäristöystävällisiä ja valaisimet ovat ledejä. Sertifikaatin kriteerien täyttymistä seurataan tarkastuksissa.

Green Key -sertifikaatteja on lähiseudulla Villa Wolaxin lisäksi Sollidenissa Paraisilla, Herrankukkarossa Naantalissa, Turussa Marina Palacella sekä Sokos Hotel Wiklundilla, Kupittaalla ja Seurahuoneella.

Sertifikaatti on maksullinen. Sen myöntää Going Green Oy, jonka omistaa Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ry. FEE on voittoa tavoittelematon järjestö, joka vastaa myös Vihreä lippu -ohjelmasta.