Häh: Miksi poliittiset päättäjät eivät käsitelleet tiemestarin virkaa?

0
Kaarinan uutena tiemestarina aloitti Kari Uronen.

Kaarina etsi uutta tiemestaria alkuvuonna, ja rekrytointi-ilmoitus julkaistiin tammikuussa. Kaupungin päätöksentekoelinten pöytäkirjoissa tiemestarin virkavalintaa ei kuitenkaan näy. Miksiköhän näin?

Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Haapasaari vastaa, että poliittiset päättäjät eivät tosiaan päätä tiemestarin rekrytoinnista, vaikka kyseessä virka onkin. Kaupungin hallintosäännön mukaan tiemestarin virasta päättää tiemestarin esimiehen esimies, käytännössä kaupungininsinöörin esimies Haapasaari.

Poliittisissa päätöksentekoelimisissä päätetään vain kaupunginjohtajan, palvelualuejohtajien sekä vastuualuejohtajien rekrytoinneista. Palvelualuejohtajia on esimerkiksi tekninen johtaja, vastuualuejohtajia kaupungininsinööri.