Johanna Metsämäen kolumni: Kannatellaan Suomea oman kunnan yrityksissä

0

Kirjoitin noin vuosi sitten kolumnia Kaarina-lehteen . Tuolloin korona oli juuri aluillaan. Vähänpä silloin vielä tiesin, millainen vuosi meillä olisi edessä.

Paljon epävarmuutta ja uusia asioita, mutta monen kohdalla muutos on tuonut mukanaan myös paljon hyvää. Panostamista omaan terveyteen, liikuntaan, perheeseen. Yhteiseen laatuaikaan. Paljon on tietysti jäänyt myös kokematta ja näkemättä.

Itse koen ehkä hienoimpana sen, kuinka viimeisen vuoden aikana on saanut lukea ja nähdä, kuinka paljon ollaan taas alettu puhaltaa yhteen hiileen. Tuetaan ja kannustetaan toisiamme. Erityisen onnellinen olen tästä yritysten puolesta. Moni on muuttanut kulutustottumuksiaan, ehkä jopa pysyvästi, ja hankkinut entistä enemmän tuotteita ja palveluita kotimaasta sekä omalla lähialueella sijaitsevista yrityksistä.

Saamme olla todella onnellisia siitä, että meillä Kaarinassa ja Kaarinan lähialueilla on niin laaja kattaus upeita yrityksiä sekä yrittäjiä.

Haluan kaikkien yrittäjien puolesta kiittää teitä siitä, että olette käyttäneet paikallisia palveluitanne. Tällä tavoin pystytte jatkossakin vaikuttamaan lähiseutunne hyvinvointiin. Mitä enemmän meitä käytätte, sitä varmemmin pystymme tuottamaan teille laajan valikoiman paikallisia palveluita sekä tuotteita jatkossakin. Tällä tavoin pystymme myös turvaamaan lähialueen työpaikkoja sekä kannattelemaan Suomea näinä epätavallisina aikoina.

Yritetään vielä hetki jaksaa, toivotaan, että korona ei kohta enää hallitse niin paljon meidän elämäämme, ja pidetään kiinni kaikesta siitä hyvästä ja tärkeästä, joka ollaan viimeisen vuoden aikana ymmärretty!

Niin, ja käytetään niitä paikallisia yrityksiä myös jatkossa. Sillä tavoin pidämme Kaarinan hyvinvoivana!

Johanna Metsämäki

Kaarinan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja

Motonet Korjaamo J & J Kaarina Oy:n yrittäjä