KaaPo ja Taitoluistelijat saivat eniten koronatukea – Nuorisoteatterin hakemus myöhästyi täpärästi

0
KaaPo sai yhdistyksistä eniten koronatukea. Arkistokuva vuodelta 2019. Kuvaaja: Jan Sundman.

Kaarinan kaupunginhallitus jakoi runsaat 83 000 euroa koronatukea paikallisille yhdistyksille. Tukea sai kaikkiaan 17 eri yhdistystä.

Kaupunginvaltuusto myönsi aiemmin 80 000 euroa määrärahan yhdistysten toimintaedellytysten turvaamiseksi koronavirusepidemian aikana. Puuttuva osa katetaan konsernijohdon talousarvion muista määrärahoista.

Hakuaikaan mennessä saapui yhteensä 22 hakemusta. Kaksi hakemusta saapui myöhässä. Hakijoista 17 oli saanut vuonna 2020 toimielimen myöntämää toiminta-avustusta, mikä oli edellytyksenä avustuksen saamiselle.

Haettavat avustussummat vaihtelivat 600 eurosta noin 100 000 euroon. Kaupunginhallituksen linjauksen mukaan koronatuki voi olla korkeintaan 50 prosenttia yhdistyksen kaupungilta saamasta, vuosittaisesta avustuksesta.

Eniten koronatukea saivat jalkapalloseura Kaarinan Pojat (15 000 euroa), Kaarinan Taitoluistelijat (14 000 euroa) ja koripalloseura Ura Basket (13 000 euroa).

Kaarina-Teatteri sai tukea 5 500 euroa. Sen sijaan Kaarinan Nuorisoteatteri jäi ilman avustusta, sillä hakemus tuli perille harmillisesti muutaman minuutin myöhässä. Hakuaika päättyi 19.3. kello 23.59 ja hakemus oli kaupungin järjestelmän mukaan saapunut 20.3. kello 00.01.

Kaupunginvaltuusto edellytti, että hakijoiden on toimitettava viimeinen tilipäätös sekä kulu- ja toimintaselvitys siitä, miten korona on vaikuttanut hakijoiden toimintaedellytyksiin. Hannu Rautasen (vihr.) ehdotuksesta kaupunginhallituksen päätösesitykseen liitettiin maininta, että urheiluseurojen avustus on tärkeää käyttää lasten ja nuorten harrastuksiin.