Kaarina sai tiemestarin, joka on tuttu jalkapallonurmilta

0
Tiemestari Kari Urosen mukaan hiekotushiekan poistossa ollaan Kaarinassa jo voiton puolella.

Kaarinan uusi tiemestari vastaa puhelimeen Littoisista. Kari Uronen kertoo olevansa parhaillaan katsastamassa muutamia tiekohteita, joista on tullut kuntalaisilta ilmoituksia.

Toisen Karin, Kari Ketolan , seuraajaksi valittu Uronen aloitti työnsä Kaarinassa huhtikuun alussa. Uudella tiemestarilla on 30 vuoden työkokemus infra-alalta. Kaarinaan hän siirtyi pienestä asfalttialan yrityksestä.

– Olen tehnyt koko työurani yksityisellä puolella. Nyt tuntui, että on sopiva hetki vaihtaa ja opetella uutta, hän perustelee.

Tiemestarin puhelin soi tiuhaan


Kaarinan kaupungin palveluksessa on satoja työntekijöitä, mutta tiemestari on yksi niistä, johon kaupunkilaiset ovat eniten yhteydessä. Yleensä tiemestarille soitetaan, kun joku ärsyttää. Tiessä on kuoppa tai liikennemerkki sojottaa vinossa.

– Ensimmäisinä työpäivinä oli aika rauhallista, kun numeroni ei ollut kenenkään tiedossa. Sen jälkeen, kun numeroni annettiin keskukselle, puhelin on soinut ihan riittävästi.

Tällä hetkellä ihmisiä puhuttaa erityisesti hiekoitushiekan poistaminen teiltä. Runsaslumisen talven jäljiltä sepeliä on kaduilla poikkeuksellisen paljon. Urakkaan on varattu Kaarinan kokoisessa kaupungissa noin kuukausi, mutta jokainen tietysti toivoo, että oma kotikatu harjattaisiin ensimmäisten joukossa.

Uronen suhtautuu ihmisten palautteeseen tyynesti.

– Teiden hoito on ikuisuuskysymys. Jos kysyy ihmisiltä, niin varmaan 90 prosenttia on sitä mieltä, etteivät tiet ja kadut ole riittävän hyvässä kunnossa.

Hän kuvailee suomalaisten luonteenlaatua sellaiseksi, ettei kiitosta paljon heru. Jos on hiljaista, voi päätellä, että ihmiset ovat melko tyytyväisiä.

– Tavoitteenani on tietenkin, että negatiivisia soittoja tulee mahdollisimman vähän.

Tiemestarin oma arvio on, että Kaarinan tiet ovat vähintäänkin tyydyttävässä kunnossa ja samalla tasolla kuin naapurikunnissa.

Uronen asuu Turussa, mutta aivan Kaarinan rajalla. Hänen kotikatunsa toinen pää ulottuu Kaarinan puolelle.

– Se osa Kaarinasta on hyvinkin tuttua, mutta toki täällä on paljon minulle tuntemattomiakin alueita. Eivätköhän ne tule tässä työssä pikkuhiljaa tutuiksi, hän arvelee.

Jalkapalloperheen pää


Uronen kertoo kiinnittävänsä teillä liikkuessaan erityisesti huomiota ihmisten turvallisuutta vaarantaviin asioihin, kuten näköesteisiin, puuttuviin liikennemerkkeihin ja teiden kuntoon ylipäätään. Helposti korjattavissa oleviin asioihin yritetään tarttua nopeasti.

Työ-yhteisöön Uronen tuo ainakin lisää jalkapalloasiantuntemusta. Palloilun ystävät tuntevat Urosen TPS:n entisenä toiminnanjohtajana. Poika Jere Uronen pelaa Suomen maajoukkueessa vasempana laitapakkina ja tytär Mira Uronen toimii yhtenä valmentajana TPS:n naisten joukkueessa.

– Jalkapallo puhuttaa kahvipöydässä, mutta uskon, että siitä puhuttiin täällä ennen minun tuloanikin. Täällä on kerros täynnä urheiluihmisiä. Viime aikoina tunteita ovat herättäneet erityisesti Mestarien liigan ottelut, Uronen naurahtaa.