Kaarinan rakennuspäälliköksi jälleen Mika Hiltunen

0

Farssi Kaarinan rakennuspäällikön virantäytöstä vaikuttaisi viimein päässeen loppukumarruksiin asti. Tekninen lautakunta valitsi nyt toistamiseen virkaan Mika Hiltusen .

Äänestyksiltä ei tälläkään kertaa lautakunnassa säästytty. Pohjaehdotuksessa asia olisi palautettu uudelleen valmisteltavaksi ja hakuaikaa olisi jatkettu, niin, että aikaisemmat hakemukset otetaan virantäytössä huomioon. Äänin 8–3 virantäyttöä päätettiin kuitenkin jatkaa jo tässä kokouksessa.

Tämän jälkeen Paula Mäkinen (kok.) ehdotti virkaan Mika Hiltusta ja Arto Elo (sd.) Pasi Hyvöstä. Äänestyksessä Hiltunen sai taakseen 8 ääntä, Hyvönen 2. Yksi äänesti tyhjää.

Lisäksi äänestys käytiin vielä siitä, kuka valitaan varasijalle. Äänin 4–7 varasijalle ei valittu ketään.

Kokouksessa henkilöstöarviointikonsultti Lasse Sundholm Psycon Oy:stä esitteli arviointiin lähetettyjen kandidaattien tuloksia.

Virasta on aiemmin äänestetty lautakunnassa lukuisia kertoja, ja ratkaisut ovat syntyneet täpärin äänin. Kaupunginhallitus käytti kertaalleen lautakunnan alkuperäiseen rekrytointipäätökseen otto-oikeutta ja palautti asian takaisin valmisteluun. Silloinkin lautakunta oli päätynyt Hiltuseen.

Uusintakierroksella kaikista kolmesta kärkeen päässeestä saatiin konsultin arvio. Aiemmin kaupunki sai arvion vain konsulttiyhtiön varteenotettavimpana pitämästä ehdokkaasta, Tuomo Ritvasesta.

Rakennuspäällikön virka oli haettavana syyskuussa. Rakennuspäällikkö vastaa Kaarinan kaupungin talojen rakennuttamisesta, rakennusten kunnossapidosta ja kiinteistöhuollosta. Aiemmin virka on ollut nimeltään toimitilapäällikkö ja sitä ennen tilakeskuksen päällikkö. Viran tehtävät jaettiin rekrytointivaikeuksien vuoksi syksyllä kahtia rakennuspäällikön ja palvelupäällikön viroiksi.

Artikkelia muutettu 1.4.2021 kello 8.10. Aiemmin konsultin arvio oli saatu vain Tuomo Ritvasesta, ei myös Pasi Hyvösestä.