Kirjalansalmen sillalla kunnostustöitä toukokuun alussa – Huonokuntoisin riipputanko vaihdetaan

0
Kirjalansalmen silta vuosi sitten huhtikuussa. Kuvan otti Juhani Peltonen.

Kirjalansalmen sillalle asennetaan uusi riipputanko huonokuntoisen tilalle 5.–6.5. välillä. Asennustöiden vuoksi liikenne ohjataan yhdelle kaistalle, nopeusrajoitus laskee 30:een km/h ja sillalle tulee 18 tonnin painorajoitus. Lisäksi sillalla on väliaikaiset liikennevalot.

Painorajoitus käytännössä estää raskaat kuljetukset. Painorajoitus alkaa yöllä kello 23 ja päättyy aamuviiden aikoihin. Henkilöautot, linja-autot ja pakettiautot voivat ajaa sillalla normaalisti.

Valmistelevat työt sillalla alkavat jo 4.5.

Riipputanko, joka nyt vaihdetaan, on yksi niistä, joiden huomattiin viime syksynä menneen niin huonoon kuntoon, että sillan rasitusta päätettiin pikaisesti vähentää laskemalla nopeusrajoitus 70:sta 50:een km/h.

Nyt vaihtoon menevä riipputanko oli niistä kaikkein huonokuntoisin. Tarkastuksissa sen alapäästä löytyi merkittävää ruostumista ja riipputangon säikeiden syöpymistä sekä katkenneita säikeitä.

Tämän tangon lujuutta testataan myöhemmin laboratoriossa koevedolla. Samalla arvioidaan jatkotoimenpiteiden tarvetta muissa riipputangoissa.