Kyyt pyrkivät Kaarinassa jo koulunpenkille – Käärmeitä näkyy päivittäin Auranlaakson koululla

0
Kutsumaton kouluvieras Auranlaaksossa maanantaina 19.4. Kuvan otti Mia Mäkelä.

Käärmeet ovat monin paikoin Kaarinaa heränneet. Kaarina-lehden tietoon tulleista kyyhavainnoista ensimmäinen oli Auranlaakson koululla 8.4.

Valokuvan raitaselkäisestä kouluvieraasta nappasi kouluohjaaja Mia Mäkelä. Hän työskentelee Auranlaakson koulukiinteistössä Laakson yksikössä, joka kuuluu hallinnollisesti Piispanlähteen kouluun.

Hän kertoo, että aiempinakin vuosina kyitä on saattanut silloin tällöin näkyä Auranlaakson koulukiinteistön pihalla. Tämä vuosi on kuitenkin ollut täysin poikkeuksellinen. Yhtä paljon käärmeitä ei henkilökunnan muistin mukaan ole näkynyt koskaan aiemmin.

– Olen itse työskennellyt täällä nyt neljättä vuotta, ja olin aiempina vuosina muutaman kerran nähnyt käärmeen. Tänä keväänä olen nähnyt useita käärmeitä päivittäin, yhtenäkin päivänä neljä, Mäkelä ihmettelee.

– Olemme miettineet sitä, että Turun kehätien työmaa on kivenheiton päässä, ja siellä räjäytellään ja louhitaan. Ehkä työmaa on häirinnyt kyitä ja ajanut ne tänne.

Yksi pihalla näkyneistä käärmeistä on ollut iso ja mahdollisesti tiineenä. Muut ovat vaikuttaneet hieman nuoremmilta.

Ensimmäisenä käärmepäivänä koulun pihalla näkyi iso kiemurteleva kasa, jota luultiin ensin yhdeksi ja samaksi käärmeeksi. Yllättäen siitä lähtikin neljä kyytä eri suuntiin.

Tämän viikon maanantaina yksi kyistä päätti tutustua vielä tarkemmin Kaarinan koulujen opetussuunnitelmaan. Kyy tuli Laakson ulkoportaille paistattamaan päivää.

– Tästä ovesta kulkee Laakson yläkoululaisten lisäksi pieniä lapsia koulukirjastoon ja käsityöluokkaan. Olimme siinä liikenteenohjaajina niin kauan, että kaupungin kiinteistönhuolto kävi hakemassa käärmeen pois.

Auranlaakson koululla on paljon esi- ja alakoululaisia, ja heidän vuokseen Mäkelä on mietteliäs. Hän itse ei ole käärmekammoinen, mutta pienet lapset voivat uteliaisuuttaan tehdä niin läheistä tuttavuutta kyiden kanssa, että edessä on lääkärireissu.

Yläkouluikäisten Laakson oppilaiden kannalta kutsumattomat vieraat ovat olleet vain kiinnostava lisä biologian tunteihin.