Lohikäärme taistelee Radio Rockin bändiskabassa – Suomen kovimman bändikisan finaaliin melodista Suomi-metallia

0
”I Can’t Be Yours” -kappaleella Ilkka Sointu paiskii töitä saman verran kuin keskiverto tangorumpali kuukaudessa.

Radio Rockin ”Suomen kovimman bändiskaban” Starban finaalissa on tänä keväänä varsinaissuomalaista väriä: kaarinalais-turkulais-lietolais-paimiolainen Battledragon on mukana jytisevällä mutta melodisella biisillään I Can’t Be Yours.

Kymmenen finalistia on seulottu kovatasoiseen kisaan yli viidensadan bändin joukosta. Battledragon edustaa uptempollaan vähintäänkin kisan hyvää keskitasoa, joten skaban kärkisijatkin ovat tanakasti tykittävän ryhmän ulottuvilla.

Mahtipontinen genre

Tuomaristo on tehnyt työnsä jo karsintavaiheessa. Lopullinen menestys on kiinni yleisöäänistä.

– Annetaan tuulen viedä ja toivotaan, että porukka tykkää. Olemme realisteja hyvässä ja pahassa, sanoo bändin paimiolainen rumpali Ilkka Sointu hieman arvoituksellisesti.

Sukunimien osalta Battledragon on yhden Soinnun orkesteri. Muut soittajat ovat kaarinalainen Tommi Leiritie (kitara), lietolainen Antti Samuelsson (basso) sekä Kaarinasta Turkuun rantautunut vokalisti Tomi Uusitupa, joka myös sormeilee tarvittaessa koskettimia.

Battledragon tarkoittaa ”taistelulohikäärmettä”. Aika raju nimi?

– Moni on sanonut, että yhtään kliseisempää nimeä ette sitten keksineet, Sointu ja Uusitupa hymyilevät.

Kun Uusitupa kertoo keksineensä nimen jo koulupoikana – silloiselle bändiprojektilleen – nimi alkaakin yhtäkkiä kuulostaa aika hyvältä.

– Siinä on hiukan pilkettä, miehet myöntävät.

– Sellaista, että kumarramme juurillemme mutta osaamme myös tietyllä tavalla nauraa sekä itsellemme että tälle hiukan mahtipontiselle genrelle.

Käy äänestämässä voittaja

Ilkka Sointu katsoo Battledragonin musiikin olevan ”melodista Suomi-power-metallia, jossa on rock-elementtejä eri aikakausilta”. Uusitupa hyväksyy määritelmän, mutta haluaa sen eteen vielä sanat ”uuden sukupolven”.

Kuinka paljon Battledragon on valmis tekemään työtunteja ja muita uhrauksia mahdollisen läpimurron eteen?

– Jos tulee viitteitä, että jokin pienikin ovi saattaisi avautua, kyllä me tehdään ihan kaikkemme. Jos mahdollisuus tulee, niin vain hullu jättää sanomatta että kyllä.

Eli toivotte olevanne jonakin päivänä aitoja rock’n roll -starboja?

– No joo, heh. Mutta oikeasti me ollaan enemmän nörttipoikia kuin rokkikukkoja. Tosi hauskaa tämä touhu kumminkin on, Sointu ja Uusitupa tuumivat.

Vaikka kuntavaalit siirrettiin, huhtikuussa saa silti äänestää. Bändikilpailu Starban viimeinen äänestyspäivä on 28.4. Voittaja julistetaan seuraavana päivänä Radio Rockin iltapäiväohjelmassa.

Biisejä kuuntelemaan ja äänestämään pääsee täältä.

Teksti Perttu Hemminki, kuvat Antti Hirvensalo