Mehiläisen koronakontti Kaarinassa toimi mallina

0
Mehiläisen koronakontti hävisi keväällä vähin äänin Kaarinan torilta. Kontti sijaitsi kuvassa keskellä lähellä Mehiläisen toimipistettä.

Mehiläisen drive in -koronatestauskontti katosi keväällä Kaarinan keskustasta torin laidalta. Yhtiön Kaarinan yksikön johtaja Tarja Karinen k-ertoo, että kontissa ei ole otettu näytteitä sitten vuodenvaihteen.

Kontista luovuttiin, sillä paikka oli isoille asiakasmäärille melko ahdas ja jonot häiritsivät keskustassa. Lisäksi viime syksynä Artukaisiin messukeskukseen avattuun Mehiläisen drive in -testauspisteeseen pystytään järjestämään enemmän resursseja ja testejä voidaan ottaa viikon jokaisena päivänä.

Mehiläisen asiakkaat Kaarinassa, kuten kaupungin työterveyshuollon asiakkaat, lähtevät nykyään koronatestiä varten Artukaisiin tai ajanvarauksella Turun keskustan toimipisteisiin. Kaikki Mehiläisen koronatestaukset on Turun seudulla keskitetty näihin paikkoihin.

Sen sijaan viime keväästä viime syksyyn kaikki Mehiläisen koronatestiasiakkaat ajoivat Kaarinan koronakontille.

– Se oli ensimmäisiä koko valtakunnassa ja meille oppimisen ja kokeilemisen paikka. Kaarinassa kehitimme toimintatavat, jotka sitten toimivat esimerkkinä koko muussa Suomessa, Karinen taustoittaa.

Kantapään kautta opittiin esimerkiksi se, että vaikka itse näytteenotto on nopeaa, yksi näyte vaatii mittavan määrän muuta työtä, jotta lähetteet ovat kunnossa, järjestelmässä oikeat tiedot, näyteputkissa oikeat tarrat ja oikea henkilö saa tiedon tuloksesta.

Aluksi näytteitä otettiin niin vähän, että toimintatapoja ehdittiin hioa rauhassa. Sen sijaan kunnollisen liikenteenohjauksen tärkeys korostui vasta syksyllä, kun näytteiden määrä kasvoi yhtäkkisesti.

Karinen kertoo, että kontti päätyi ensimmäiseksi Kaarinaan siksi, että täältä sopiva paikka järjestyi nopeimmin ja helpoimmin.

Mehiläinen on yksityisten terveyspalveluiden tuottaja, jolla on Suomessa 540 toimipistettä ja 22 300 työntekijää.