Mielipitei: Ura Basketin pitää palata juurilleen

0

Surullisena olemme saaneet lukea Ura Basketin emoseuran ja liigayhtiön välisestä rahasotkusta. Tämä ei ole ainakaan minulle tullut yllätyksenä, sillä koko ajan olen ihmetellyt, miten liigaseuran talous kestää nykyisenlaista menoa. Ulkomaalaisia pelaajia on vaihdeltu, valmentajia on hankittu seuran ulkopuolelta ja niin edelleen. Koronaa ei tästä voi yksin syyttää, sillä hommat ovat menneet vinoon jo ennen pandemiaa.

Samanlaisia esimerkkejä äkkirahalla perustetuista koripallon liigajoukkueista on muitakin, ja niistä olisi voinut ottaa oppia.

Ilmeisesti tässä on käynyt niin, että liigapaikka tuli Urallekin liian aikaisin. Seuran talous ja organisaatio eivät olleet valmiita näin suureen haasteeseen.

Olen Markku Rehmosen kanssa samaa mieltä, että Uran on palattava juurilleen ja pelattava sillä tasolla, mihin resurssit ja rahat riittävät. En näe mitään järkeä siinä, että rahoja ja avustuksia syydetään ulkolaisiin pelaajiin. Omia junioreita pitää joukkueessa olla, jotta kaarinalaiset tulevat pelejä katsomaan. Uran juniorityö on riittävän hyvää divaritasolle, ja valmentajatkin löytyvät omasta seurasta. Annetaan heillekin mahdollisuus.

Vesa Toivonen