Myös omillaan pärjänneet yhdistykset saamassa kaupungilta koronatukea

0

Maaliskuun lopussa Kaarinan kaupunki jakoi koronatukea paikkakunnan yhdistyksille vajaan 83 500 euron arvosta. Nyt yhdistysten hädän helpottaminen on saanut jatkoa.

Aiemman korona-avustuksen ehtona oli, että yhdistykset ovat saaneet viime vuonna kaupungin toiminta-avustusta. Kaupunginhallitus päätti kuitenkin tämän viikon maanantaina myöntää tukea koronaepidemiasta aiheutuneisiin ylimääräisiin kustannuksiin ja tulonmenetyksiin myös niille, jotka eivät ole saaneet aiempia avustuksia.

Edellytyksenä on, että Kaarinan ylin päättävä elin eli valtuusto myöntää vielä yhdistysten tukemiseen 20 000 euron lisämäärärahan.

Uusintakierrosta ehdotti alun perin Jaana Shelby (kd.).

– Ei tuntunut oikeudenmukaiselta, että poissuljetaan niitä, jotka ovat aiemmin pärjänneet omillaan, hän kommentoi.

Avustuksen määrä näillä yhdistyksillä on kuitenkin huomattavasti pienempi kuin edellisellä kierroksella. Ilman kaupungin toiminta-avustusta tavallisesti pärjänneet yhdistykset voivat saada koronatukea korkeintaan 400 euroa, kun muut saivat apua tuhansia euroja, enimmillään 15 000 euroa.

Edellisellä kierroksella ilman tukea jääneitä olivat Kaarinan Uimaseura, Kaarinan Veneilijät, Piikkiö Päivät ja Piikkiön Lions Club.

Viimeksi mainittu teki kaupungin aiemmasta koronatuki-päätöksestä oikaisuvaatimuksen, mutta hallitus hylkäsi sen.