Pahimus: Digikevätsiivous

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Nettimaailmaan meneminen tarkoittaa käytännössä sitä, että hankkii ziljoona uutta paikkaa, jotka pitää siivota. Aina on jokin sähköposti tukossa, puhelimen muisti täyttymässä, nettisivuilla vanhaa ja somessa noloa tietoa ja läppärin tuhannet tiedostot riipin raapin.

Laitteiden siivoaminen hoituu kätevästi kevätsiivouksessa. Ensimmäiseksi pestään tietenkin ikkunat. Äiti toi avuksi lastan, rätin ja etikkaa, mutta ikkunoita oli niin pahuksen monta, että Pahimus klikkasi ikkunat vain pois näkyvistä ja asia oli sillä selvä.

Sitten imuroidaan roskat pois. Pahimus imuroi netistä gigakaupalla roskaa koneilleen mutta jotenkin siivoaminen ei tuntunut ajavan asiaansa.

Sitten heitetään turhia rojuja roskiin, jätteet asianmukaisesti lajitellen. Digikuvat Saaristo Openin keikasta – oli se aika rautaa: kuvat siis metallinkeräykseen. Luontokuvat biojätteisiin. Kuvat valtuutettujen kokouksesta – tämäkin on helppo: pahvinkeräykseen. Entäpä kuvat eläkeläiskerhosta? Pahimus ei millään keksi, mikä olisi niille sovelias lajittelulokero. Lopulta hän laittoi ne polttokelpoiseen, kun joku olisi varmasti suuttunut ja tullut huomauttelemaan, jos ne kuvat olisi laittanut vaikka vanhojen lumppujen keräykseen.