Pahimus: Kootut selitykset

0

Kansallisarkisto ilmoitti äskettäin lopettavansa yhteistyön Postin kanssa, koska historiallisesti arvokas asiakirjalähetys katosi. Lähetys ehti olla kateissa lähes kolme kuukautta, mutta löytyi onnekkaasti heti sen jälkeen, kun Kansallisarkiston mitta tuli täyteen.

Posti julkaisi oman selvityksensä maanantaina. Sen mukaan lähetys ei ollut missään vaiheessa kateissa. Sen olinpaikkaa ei vain tiedetty.

Pahimus tavoitti yläasteikäisistä nuorista koostuvan työryhmän, jolta Posti oli pyytänyt apua tiedotteen laatimisessa. Nuorten mukaan esillä oli myös ollut vaihtoehtoisia selityksiä, kuten postinkantajan koira söi lähetyksen.

Nuoret lupaavat, että selitystä saa vapaasti hyödyntää esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

Vankilan johtajan tiedote, kun karkuteillä ollut vaarallinen elinkautisvanki on saatu kiinni: ”Vanki ei ollut kateissa. Hänen olinpaikkaansa ei vain tiedetty.”

Kokki, jonka hammasimplantti löytyy asiakkaan ruokalautaselta: ”Hampaani eivät olleet varsinaisesti kateissa. En vain tiennyt niiden olinpaikkaa.”

Kirurgi, joka vahingossa poistaa potilaalta umpilisäkkeen sijaan munuaisen. ”Umpilisäke ei ollut kateissa. En vain tiennyt sen olinpaikkaa.”