Piikkiöläiset äänestävät kirjaston sijaan ennakkoon Pontelassa – Kaarina-taloa hyödynnetään kuntavaaleissa

0
Pontela sijaitsee Piikkiössä lähellä Piikkiön terveysasemaa.

Kaarinan kaupunginhallitus löi viime viikolla lukkoon, missä kaarinalaiset käyvät tulevissa kuntavaaleissa äänestämässä.

Kanta-Kaarinan puolella äänestetään tuttuun tapaan ennakkoon Kaarina-talolla. Äänestyspiste rakennetaan tällä kertaa Kaarina-saliin.

Piikkiössä ennakkoäänestyspaikka vaihtui. Aiemmin Piikkiön kirjasto on toiminut ennakkoäänestyspaikkana, mutta koronaepidemian tarvitsemien turvaetäisyyksien vuoksi paikka vaihtui Pontelaksi.

Ennakkoäänestys alkaa 26.5.

Varsinaisena vaalipäivänä eli 13.6. äänestyspaikkoina ovat Kaarina-talo, Kesämäen päiväkoti, Empolan koulu, Piispanlähteen koulu, Littoisten monitoimitalo ja Piikkiön yhtenäiskoulu. Mahdollisesti äänestyksiä pidetään myös ulkona näiden paikkojen pihoilla.

Lisäksi ympärivuorokautista hoitoa antavissa laitoksissa pääsevät äänestämään niissä asuvat henkilöt, kuten terveyskeskuksen sairaalassa sekä kaupungin ja yritysten palvelutaloissa.

Ulkovaalimainokset tulossa toukokuun puolessavälissä

Vaalien ulkomainostelineet ilmaantuvat toukokuussa Kaarinan katukulmaan, ja mainoksia niissä alkaa näkyä toukokuun puolivälin jälkeen.

Kaupungin vaalimainostelineet pystytetään Oskarinaukiolle, Hovirintaan Voudinkadulle kirkon parkkipaikalle, Kesämäen kentälle, Kuusistoon Puistotien alkupäähän, Piispanristin Prismalle, Littoisten asemaa vastapäätä, Ravattulaan Reivikadun ja Littoistenjärventien kulmaan, Piikkiön keskuspuistoon sekä Salvelansillalle.

Telineistä annetaan kaikille puolueille yhtä suuret mainostilat.

Vaalimainoksia ei saa sijoittaa muille kaupungin omistamille alueille tai rakennuksille, ja tällaiset mainokset poistetaan.

Ulkomainonta kaupungin telineissä on ollut puolueille maksutonta. Puolueet vastaavat mainosten kiinnittämisestä ja poistamisesta.