Piikkiötä ehdotettu vuoden kaupunginosaksi

0
Arkistokuva Piikkiö-päiviltä vuonna 2018.

Kaarinasta Piikkiö on mukana Suomen Kotiseutuliiton järjestämässä vuoden kaupunginosa -kilpailussa. Kuka tahansa on saanut ehdottaa suosikkiaan kaupunginosaansa kilpailuun.

Voittaja julkistetaan Flooran päivänä 13. toukokuuta.

Kilpailuun saatiin 243 ehdotusta kaikkiaan 25 eri kaupungista ja 110 kaupunginosasta. Eniten mainintoja tuli Helsingin Lauttasaaresta ja Jyväskylän Kypärämäestä, joita kumpaakin ehdotti 16 ihmistä. Piikkiötä ehdotti 5 ihmistä.

Kilpailussa haetaan erityisesti sellaista kaupunginosaa, jossa ihmiset, yhdistykset ja muut toimijat ovat yhdessä aktiivisia ja jossa on hyvä asua. Hyvässä kaupunginosassa toiminta on monipuolista ja kaikille avointa.

”Lämmintä ja auttavaista läheisyyttä. Esimerkkinä Piikkiö-päivät”, Piikkiötä kuvailtiin yhdessä ehdotuksessa.

Kaarinan muita kaupunginosia ei tänä vuonna ehdotettu kilpailuun mukaan. Turusta ehdotuksia tuli muun muassa Varissuolta, Uittamolta ja Martista. Aiemmin vuoden kaupunginosaksi on valittu Kakskerta (vuonna 2013) ja Portsa (vuonna 2001).