Piispanristin Prismassa tulipalo, myymälä toistaiseksi suljettu

0

Tuli roihahti tänään tiistaina aamukuuden jälkeen Piispanristin Prismassa.

– Saimme hälytyksen suurena hälytyksenä, mutta saimme onneksi palon niin nopeasti sammutettua, että se ei päässyt leviämään. Rakennus on kuitenkin tällä hetkellä täynnä savua. Arvioni mukaan palokunta poistuu kello 8 jälkeen, ja sen jälkeen myymälävastaava arvioi, milloin liike voidaan avata asiakkaille ja miten paljon savu on vahingoittanut myyntituotteita, kertoi vastaava palomestari Marko Ahtikivi puoli kahdeksan aikaan aamulla.

Palo syttyi pääoven tuulikaapin suodattimissa, jotka lämmittävät ulkoa tulevaa kylmää ilmaa. Suodattimet olivat olleet likaiset. Ahtikiven mukaan tilanne oli vakava, sillä palo olisi voinut nopeasti edetä yläpuolisiin tiloihin. Palo kuitenkin havaittiin jo alkuvaiheessa ja sammutusyksiköt ehtivät nopeasti paikalle eivätkä liekit päässeet tuulikaapista pidemmälle.

Paikalle oli tullut 24 hälytysyksikköä. Heti hätäkeskussoiton perään oli myös varoitinautomatiikka havahtunut ja tehnyt hälytyksen.

Ahtikivi kehuu henkilökunnan toimintaa. Palokunnan saapuessa sekä henkilökunta että asiakkaat olivat jo kokoontumispaikalla ja rakennus oli tyhjä ihmisistä.