SPR:n vapaaehtoiset odottelevat soittoja etäterveyspisteeseen

0
Suomen Punaisella Ristillä on yhteensä 116 Terveyspistettä, joissa voi saada maksuttomia terveyspalveluita. Terveyspisteitä vetävät vapaaehtoiset terveydenhuollon ammattilaiset.

Punaisen Ristin Kaarinan–Piikkiön osastolla on viime kesästä saakka toiminut neuvontapuhelinpalvelu nimellä Etäterveyspiste. Se kehitettiin korvaamaan tauolle joutuneen Terveyspisteen toimintaa.

Kesällä puheluihin vastattiin ensin kerran viikossa tiistaisin, ja syyskuussa puheluja alettiin ottaa vastaan myös torstaisin. Etäterveyspisteeseen voi soittaa kuka tahansa ja saada puhelimitse neuvontaa omaan tai läheisen terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä sekä tukea elämänhallintaan.

Hiljaista vaan on ollut. Toinen puhelimeen vastaava vapaaehtoinen, Lea Leiwo kertoo, että valitettavasti puhelin soi harvakseen, vaikka palvelua on koetettu laajalti mainostaa.

– Olemme valmiita keskustelemaan monenlaisista terveyteen liittyvistä asioista, ja myös ihan muutenkin siitä, mitä soittajalle kuuluu.

Korona-aika onkin antanut hänelle sen kuvan, että monen soittajan elämässä on paljon yksinäisyyttä.

Leiwon lisäksi toisena vapaaehtoisena neuvontapuhelimeen vastaa Raili Vuorela . Heillä molemmilla on terveydenhuollon koulutus ja pitkällinen työkokemus, joten soittajalla voi sen puolesta olla turvallinen olo. He ohjaavat soittajia tarvittaessa eteenpäin palvelujen piiriin.

SPR Kaarinan–Piikkiön osaston etäterveyspisteeseen voi soittaa tiistaisin kello 10–12 ja torstaisin kello 15–18 numeroon 040 257 2073.

Harri Virta jatkaa piirin puheenjohtajana


SPR Varsinais-Suomen piiri valitsi hallituksensa johtoon jatkamaan Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virran . Hän on toiminut piirin puheenjohtajana neljä vuotta ja jatkaa nyt pestissä kaksi vuotta.

– Nämä vuodet ovat näyttäneet minulle sen, kuinka tärkeä merkitys Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnalla on koko yhteiskunnassa, kommentoi Virta.

Hän toimii myös kaudella 2020–2023 SPR:n koko Suomen järjestön hallituksen varapuheenjohtajana.

Muista Kaarinan-Piikkiön osaston jäsenistä valittiin piirin hallitukseen Kaisa Leiwo ja Eliisa Saarela .