Suomi-sarja päätökseen pääsiäisenä – Haukat veivät voiton inkkareista

0
Velimatti Lehtosen mukaan HC Indiansin nimi on peräisin pitkäaikaiselta sponsorilta. Old Texas ja sen intiaanilogo oli ollut jo aiemmin edustusjoukkueen pelipaidoissa. Nimellä haluttiin Lehtosen mukaan kunnioittaa ja osoittaa arvostusta katoavaa kulttuuria kohtaan, ja seuran nuoret kulkevat intiaanipolkua esimerkiksi Apasseina ja Black Footseina. Monet seurat ovat kuitenkin vaihtaneet vähemmistökansoihin viittavia nimiä pois, sillä niitä on pidetty rasistisina.

Suomi-sarja on Suomen kolmanneksi ylin kiekkosarja, jonka yläpuolella ovat vain Mestis ja SM-Liiga. Sarja perustettiin aikoinaan kaudeksi 1999–2000 kakkosdivarin ja ykkösdivarin (Mestiksen) väliin, koska seurojen väliset tasoerot kakkosdivarissa olivat niin suuret. Divisioonan lohkojen kärkijoukkueet ympäri Suomen kutsuttiin perustettavaan sarjaan, ja näin syntyi valtakunnallinen sarja, jota Suomi-sarja on edelleenkin.

Kaudella 2020–21 Suomi-sarjaan ovat osallistuneet D-Kiekko (Jyväskylä), Haukat (Järvenpää), HC Giants (Hollola), Hunters (Porvoo), HCIK (Kaarina), JHT (Kalajoki), Karhu HT (Pori), Laser HT (Oulu), Muik Hockey (Uusikaarlepyy), Pyry (Nokia), Raahe-Kiekko (Raahe), Riemu (Jyväskylä), S-Kiekko (Seinäjoki) ja Titaanit (Kotka).

Sarjaa ylempänä Mestiksessä pelaa yhteensä 14 joukkuetta. Suomi-sarjan arvoa kohottava tosiasia on se, että vuodesta 2014 on kymmenen nykyistä Mestis-seuraa Suomi-sarjan kasvatteja: FPS, Hermes, Hokki, IPK, Ketterä, KeuPa, K-Espoo, JoKP, KOOVEE ja RoKi. Sarjassa kypsytään seuraavalle tasolle pelaajina ja organisaatioina. Onkin oleellinen asia, että niin kakkosdivisioona, Suomi-sarja kuin Mestis säilyvät jatkossakin avoimina sarjoina, jolloin nousut ja tippumiset ovat kaikille mahdollisia.

Suoraan puolivälieräkierrokselle


Kaarinan Kiekko-Poikien edustusjoukkue, HCIK – Hockey Club Indians Kaarina, pelaa kuudetta kautta Suomi-sarjassa. HCIK on vuosien kuluessa noussut määrätietoisesti ylemmäs.

Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta kausi 2020–2021 on ollut inkkareille myönteinen. Joukkueen valmentajat Juha Nurminen ja Rasmus Varhenmaa ovat tehneet kovaa työtä, samoin huoltaja Janne Lehtonen ja GM Mika Palmroos . Joukkueen mukana on toiminut pieni mutta tehokas ryhmä kuvaajineen, selostajineen ja toimitsijoineen.

HCIK sijoittui runkosarjassa toiseksi ja pääsi suoraan puolivälieräkierrokselle viikolle 11. Siellä vastaan tuli villi kortti -kierrokselta jatkoon selvinnyt Järvenpään Haukat, joka yllättäen pudotti jatkosta Porvoon Huntersin.

Kaarinassa Haukat voitti HCIK:n 3–2. Järvenpäässä Haukkojen hurmoksessa alkoi yllättäen kaarinalaisten kesäloma. Urheilun yllätyksellisyyttä! Tappiossa kasvaa uuden voiton siemen.

Mestaruus ekaa kertaa Poriin


Välieräsarjassa Haukat voitti runkosarjan voittaneen Raahe-Kiekon ja pääsi finaaliin porilaista Karhu HT:tä vastaan. Porilaiset voittivat välierässä Jyväskylän D-Kiekon. Finaalisarjassa Haukkojen eväät oli syöty loppuun ja Suomi-sarjan mestaruus meni ensimmäisen kerran Poriin Karhu HT:lle.

Yleensä Suomi-sarjan kaksi parasta pääsee karsimaan noususta Mestiksen kahden heikoimman kanssa. Tällä kaudella näitä karsintoja ei kuitenkaan järjestetä.

Inkkareissa uskotaan ja toivotaan, että tulevalla kaudella pandemia on selätetty ja päästään taas tarjoamaan kaikille värikkäitä, viihdyttäviä ja hyvätasoisia otteluja.

Velimatti Lehtonen