Turvajärjestelmiä hankitaan koteihin, mökeille ja yrityksiin – Pieni kaarinalainen Turvasec pystyy räätälöimään palvelut, toisin kuin valtakunnalliset kilpailijat

0
Turvasec Oy:n yrittäjällä Niko Laukkasella on Kaarinan toimipisteellään Krossin lähettyvillä nähtävissä ja testattavissa valikoima kamera- ja kulunvalvontalaitteita.

Kunnollinen kodin turvajärjestelmä suojaa kotia muun muassa murtovarkailta ja tulipaloilta. Kodin turvallisuus paranee myös kameravalvonnalla, ja älykäs lukitusjärjestelmä tuo helpotusta kodin arkeen.

Asuntomurtotilastot osoittavat, että asuntomurtojen määrä on kääntynyt koronavirusrajoitusten jälkeen taas kasvuun. Määrään vaikuttaa myös ihmisten oma toiminta: asuntoihin tunkeudutaan muun muassa avonaiseksi jätettyjen ikkunoiden ja tuuletusikkunoiden kautta.

Kodin turvajärjestelmä voi sisältää murtohälyttimien lisäksi kaikkea turvallisuuteen liittyvää, palovaroittimista vesivuotovahteihin. Samalla voi säästää myös vakuutusmaksuista. Useat vakuutusyhtiöt antavat jollakin tavalla hyvitystä, jos vakuutetusta kodista löytyy murto-, palo- tai vesivahinkosuoja.

Yhteistyössä muiden kanssa

Kaarinalainen turvallisuusalan yritys Turvasec tarjoaa asiakkailleen avaimet käteen -periaatteella kameravalvonta-, rikosilmoitin- ja kulunvalvontajärjestelmiä sekä niiden ylläpitoa. Turvasec toimii Varsinais-Suomen alueella, eniten kuitenkin Kaarina–Turku–Raisio akselilla.

– Olen toiminut seitsemän vuotta turvajärjestelmien parissa. Kysynnän kasvaessa päätin viime vuonna perustaa oman yrityksen. Aloimme tarjota kotitalouksille ja yrityksille erilaisia turvajärjestelmiä, kuten vesivuotovahteja, murtohälytys-, kamera- ja kulunvalvontajärjestelmiä sekä niihin integroitavia palveluja, kertoo yrittäjä Niko Laukkanen.

Turvasec toimii yhteistyössä muiden alueen pienyrittäjien kanssa. Tämä mahdollistaa pärjäämisen isojenkin kohteiden kilpailutuksissa.

– Meitä on kolme samalla alalla toimivaa pienyritystä. Jokaisella yrityksellä on omat vahvuutensa ja erikoisosaamisalueet, toteaa Laukkanen.

– Alussa painopiste oli yksityispuolella, kuten omakotitaloissa ja kesämökeissä. Nyt kohteet ovat selvästi siirtymässä enemmän yrityspuolelle ja isompiin kohteisiin.

Vuotovahti estää vesivahinkoja

Kilpailu on kovaa turvallisuusalalla. Alalla on muutama iso toimija, jotka tarjoamalla kokonaispakettejaan edullisesti pyrkivät pudottamaan pienemmät toimijat ulos tarjouskilpailuista.

– Isompien toimijoiden halvemmat tarjoukset tietenkin houkuttelevat asiakkaita, mutta heillä ei ole sitä joustavuutta tai muunneltavuutta, mitä me voimme asiakkaille tarjota. Usein käykin niin, että isot toimijat vetäytyvät kohteista, joissa vaaditaan kokonaispaketin muokkausta ja räätälöintiä asiakkaan tarpeiden mukaan. Tässä kohtaa me astumme kuvaan, taustoittaa Niko Laukkanen.

Kodin turvajärjestelmä tarjoaa suojaa myös vesivahinkojen varalta. Järjestelmään kytketty vuotovahti on langaton, pienikokoinen vesivuotohälytin, joka reagoi jo ensimmäiseen pisaraan.

Vuotovahdit asennetaan paikkoihin, joissa vesivuodon riski on olemassa, kuten esimerkiksi tiskikoneen, jääkaapin, pyykinpesukoneen tai lämminvesivaraajan luokse. Vuotovahti varoittaa ajoissa, jolloin vältytään kosteusvaurioilta ja kalliilta korjausremonteilta.

– Hyvä esimerkki meidän tarjoamasta palvelusta, mitä ei useinkaan isommilta toimijoilta löydy, on langaton vesivahinkoja estävä vuotovahti. Asiakkaat eivät välttämättä edes tiedä, että tällainenkin palvelu on olemassa ja että sen voi myös jälkikäteen asentaa, muistuttaa Laukkanen.

Turvasec tarjoaa myös 24/7 toimivan ylläpito- ja pääkäyttäjäpalvelun, jolla kohteita valvotaan. Laiteviat ja järjestelmän epänormaali toiminta havaitaan automatisoitujen hälytysten avulla.

Teksti ja kuvat: Timo Kalenius