Tyrskähdetty: Vieläkin hiekoitushiekkoja kaduilla, rokotusaikoja ei saa ja ojat täynnä pajuja

0

Kaupungin katujen harjaus on monilta osin vielä tekemättä, vaikka huhtikuu on lopuillaan. Niilläkin alueilla, joissa harjakoneet ovat jo käyneet, työ on paikoin ollut puutteellista. Onko kyse ammattitaidon, organisoinnin vai minkä puutteesta? Katupölyn haitalliset terveysvaikutukset ovat laajalti tunnettu, mutta on myös hyvä tiedostaa asfaltin päällä olevan irtonaisen kiviaineksen vaarat muun muassa kaksipyöräisille sekä rullalautailijoille ja -luistelijoille.

Katuhavainnoitsija

Koronarokotuksia aletaan antaa 60 vuotta täyttäneille terveille. Samaan aikaan riskiryhmään kuuluville ei ole antaa aikoja! Turussa rokotusajan saa tekstiviestillä, Kaarinassa pitää käydä katsomassa nettiajanvarauksesta, olisiko aikoja tarjolla – ei ole.

5 min välein nettiin?

Kuka Kaarinassa on vastuussa teitten viereisten ojien huollosta? Ojat ovat täynnä pajuja ja haisevaa vettä. Viemäriputket ovat tukossa ja viemärikaivojen kannet täynnä kasvien lehtiä tai nurmikkoa. Sadevedet eivät imeydy! Roskat jäävät piiloon!

Sadevedet viemäriin, roskat pois

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja kertoi Kaarinan tulevasta, yhteisöllisestä keskustasta (Kaarina-lehti 21.4.2021). Toteutuuko tämä? Vai rakennetaanko keskustan joka tontille taloja ja parkkihalleja? Kaarinaan tarvitaan ehdottomasti viihtyisä, toimiva tori sekä puisto kaupunkilaisten olohuoneeksi.

Maria

Nimimerkille Tyytyväinen: Korona on vaikuttanut huomattavasti lasten hyvinvointiin. Kunnan lakisääteisenä tehtävänä on huolehtia lastensuojelusta, ja ongelmien ennaltaehkäisy tulee kunnalle ongelmien myöhempää korjaamista paljon edullisemmaksi. Perheet tarvitsevat toimintaa.

Lapsista huolissaan

Kiitos Eila! Hymyilin, kun luin juttua ”harrastuksestasi”. Aikoinaan itsekin keräsin lähimetsästä kaksi ämpäriä lasia, suurin osa rikottuja siideripulloja. Saanen lohduttaa sinua sillä, että ihmiset, jotka pitävät sinua hulluna, saattavat itse potea jotain häiriötä. Ja maailman sivu kylähulluja on myös arvostettu.

Kylähullu emerita

Lisäys Kaarina-lehdessä Eila Rantasesta kertovaan roska-aiheiseen juttuun: Kaarinan kaupunki on koko roskankeräysajan toimittanut minulle 75 litran jätesäkit. Itse olen ostanut 25 litran pussit, joita voin kuljettaa pyörässä.

Eila Rantanen

Milloin Kaarinan vuokrakerrostaloihin saadaan paloturvallisuus kuntoon? Ei ole edes jauhesammutinta niille kuuluvilla paikoilla. Puutteita on ollut jo monta vuotta, pyynnöistä huolimatta. Pelottaa, kun jatkuvasti saa lukea kerros- ja rivitalopaloista.

Itse vuokransa maksava huolestunut

Vastaus nimimerkille Itse vuokransa maksava huolestunut: Tärkeintä on, että jokainen asukas huolehtii siitä, että asunnossa on toimiva palovaroitin. Sammutuspeitteet ja jauhesammuttimet voi jokainen asuntoonsa hankkia. Mikäli tulipalo syttyy, pysyttele omassa asunnossa: palokunta sammuttaa ja tyhjentää talon turvallisesti. Poistuminen porrashuoneeseen voi olla vaarallista. Jos omassa asunnossa palaa, silloin tietenkin on lähdettävä pakoon, mutta asunnon ovi on laitettava kiinni.

Timo Laaksonen, Maininki Kiinteistöpalvelut