Vaalipuhei: Paraisten tienhaara -nimitys siirtyy historiaan

0

Vaalipuhei-palstalla julkaistaan lyhennettynä ehdokkaiden omia kirjoituksia sekä toimituksen poimintoja Kaarinan kuntavaaleista.

Kaarina rakentaa

Kaarinan keskustaajama muuttuu nyt vauhdilla. Tulossa on uusi uljas yhteisöllinen Kaarinan keskus puistoineen ja toreineen, ja se näyttää kaupungilta. Paraisten tienhaara -nimitys siirtyy historiaan.

Korona on etätöineen herättänyt keskustelun siitä, että keskustaajaman ei kuulu olla suuri kunnan toimisto. Oskarintalollekin eli vanhalle virastotalolle voi löytyä asuntokäyttöä, ellei joudu purkuun.

Kaarina-talo upeine kirjastoineen oli kaiken uuden alku, ja seuraava valtuusto tulee päättämään vielä melkoisista hankkeista. Vanhan poliisitalon tilalla on ollut keskusteluissa kunnon korkea tornitalo maamerkiksi. Tästä voisi löytyä puuttuvia virastotiloja vuokralle, eikä kaikkia seiniä tarvitse omistaa. Oskarinaukio odottaa vain kerrostalohankkeiden käynnistämistä. Niihin on tulossa myös kivijalkamyymälöitä.

Rakenteilla on Kaarinan monitoimihalli palloilulajeille terveyskeskuksen viereen. Tämä on parasta mahdollista ennaltaehkäisevää liikuntaa ja harrastustoimintaa. Mielenkiintoinen idea on yhteiskäyttö Valkeavuoren koulukeskuksen kanssa. Siinä on taloudellistakin ajatusta.

Keskustaajama laajenee sitten itään ja ensimmäiset kerrostalotontit sieltäkin on myyty. Tulee hienot vesiaiheet ja puistomaiset pihat. Rauhanlinnan rakennuksille kun saadaan vielä historiaa kunnioittavaa käyttöä, niin homma on paketissa.

Koronan talousiskua torjutaan parhaiten rakentamalla: syntyy työtä ja yleistä toimeliaisuutta. Massiivinen koulukeskuskin monikäyttöajatuksella on lähtökuopissaan ja Kaarinaan seudun parhaat koulutilat.

200 miljoonan raitiotie Kaarinan keskustaan jäi haaveeksi, kun kaikkea ei voi saada, mutta aivan uudet sähköbussimme starttaavat jo lähikuukausina. Maksuton sisäinen joukkoliikenne on valmistelussa ja robottiautot saattavat liikennöidä kaduillamme tulevaisuudessa.

Matti Alander (kok.)

Kaupunginhallituksen pj.