Apteekin talosta havitellaan Kaarinan keskustassa tornitaloa – Virastotyöntekijät siirtynevät sinne

0
Nykyistä kaksikerroksista liikekiinteistöä on tarkoitus korottaa 6-8-kerroksiseksi.

Kaarinan ydinkeskusta on ollut odotustilassa sen jälkeen, kun Kaarinan kaupunginhallitus päätti lokakuussa 2019, että kaupunki luopuu Oskarintalon eli vanhan virastotalon kiinteistöstä. Samalla Kaarinan ydinkeskustan kehittäminen seisahtui.

Nyt keskustan kohtalo on viimein ratkeamassa.

– Olemme neuvotelleet Kaarinan torin laidalla sijaitsevasta liikekiinteistöstä, jossa on tällä hetkellä esimerkiksi apteekki, Naantalin Aurinkoinen ja kaupungin rakennusvalvonta, kertoo Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta.

Päämääränä on, että nykyistä kaksikerroksista rakennusta korotetaan 6–8-kerroksiseksi. Samalla rakennuksesta saataisiin työtilat niille kaupungin työntekijöille, joille oli alun perin tarkoitus remontoida uudet tilat Oskarintalosta.

Apteekin rakennuksen korottamisesta on keskusteltu aiemminkin, mutta silloin taloyhtiö ei ollut kiinnostunut laajennusajatuksista. Taloyhtiössä tultiin kuitenkin toisiin ajatuksiin.

– Kaavamuutoksen tämä vaatii. Lisäksi tilatarpeita täytyy laskea uudestaan, sillä etätyö on tainnut tulla jäädäkseen. Todennäköisesti Kaarinan päätöksentekoelimiin asia on tulossa syksyllä, Virta kommentoi.

Liiketilojen ja kaupungin työnhuoneiden lisäksi uusiin kerroksiin rakennettaisiin todennäköisesti asuntoja. Virta arvelee, että myös Oskarintalo menee remonttiin ja kaupungin aiemmat työhuoneet muuttuvat asunnoiksi.

Muitakin neuvotteluja Oskarintalon korvaajaksi on käyty, kuten siitä, että kaupunki olisi saanut tilat Oskarinaukiolta uusista kerrostaloista, joita rakentaa Pohjola Rakennus. Näiden työtilojen hintataso oli kuitenkin Virran mukaan kovin korkea.

Kaupunki omistaa edelleen 64% Oskarintalon osakkeista. Osakkeista 43% kuuluu Turun Seudun Osuuspankille. Rakennuksessa oli aiemmin koko Kaarinan kaupunginvirasto. Kaarina-talon valmistuttua vanhassa virastotalossa on työskennellyt enää noin sata kaupungin työntekijää.