Ehdokas luupissa: Maria Nurmi haluaa Piikkiöön kuntosalin ja lapsille hyvät palvelut

0
Piikkiöläinen Maria Nurmi on ensimmäistä kertaa ehdolla. SDP:n arvot ovat lähimpänä hänen omiaan.

SDP:n kuntavaaliehdokas Maria Nurmi lähti muutama vuosi sitten mukaan politiikkaan tuttavansa Niina Alhon ylipuhumana. Tähän asti 37-vuotias piikkiöläinen on vaikuttanut kulisseissa, mutta haaveilee nyt valtuustopaikasta.

Erityislapsen äitinä ja puhevammaisten tulkkina Nurmi lupaa pitää erityislasten puolia. Kaarinassa on hänen mielestään hyvät palvelut ainakin, jos osaa niitä vaatia.

– Mielestäni pitäisi tuoda vielä paremmin esiin sitä, mitä kaikkea apua ja tukea on ylipäätään saatavilla. Olen itse osannut etsiä ja vaatia, mutta kaikilla perheillä ei ole välttämättä siihen osaamista tai voimavaroja, hän painottaa.

Nurmi pitää tärkeänä, että erilaiset tukipalvelut, kuten puhe- ja toimintaterapia pysyvät omassa kaupungissa ja kaikkien saatavilla. Lapsilla pitäisi olla mahdollisuus saada tarvitsemaansa tukea niin varhaiskasvatuksessa kuin koulussa. Tämä pystytään takaamaan huolehtimalla, että Kaarinassa on riittävästi osaajia, kuten neuvola- ja koulupsykologeja, erityislastentarhaopettajia ja erityisopettajia.

– Yläkoulun puolella pitäisi olla mahdollisuus päästä koulupsykologille niillä, kenellä on tarvetta. Tällä hetkellä ne palvelut ovat Kaarinassa ruuhkautuneet, Nurmi harmittelee.

Vapaa-ajallaan Nurmi harrastaa crossfittiä ja kouluttautuu parhaillaan personal traineriksi. Valtuustoon päästessään hän äänestäisi ainakin Piikkiön kuntosalin puolesta, vaikka aloite siitä tulikin kokoomuksen ehdokkaalta.

– Valtuutettuna haluaisin tuoda myös ikäihmisille lisää liikuntamahdollisuuksia Kaarinaan, hän visioi.

Maria Nurmi

  • Ikä: 37-vuotias
  • Ammatti: Työskentelee perhehoitajana kotona
  • Koulutus: Lähihoitaja, puhevammaisten tulkki

Steppiä ja tacoja

Mitä kaarinalaiset eivät tiedä sinusta? Kaarinalaiset eivät ehkä tiedä, että olen harrastanut nuoruudessani monta vuotta steppiä.

Aiempi poliittinen kokemus? Olen ollut muutaman vuoden mukana SDP:n Piikkiön yhdistyksen toiminnassa, mutta nyt ensi kertaa ehdolla.

Lempiruokasi? Tacopelti.

Minkä kirjan luit viimeksi? Vilja Eerikan elämästä kertovan Eerikan.

Jos olisit supersankari, millainen olisit? Olisin sellainen, joka pystyisi poistamaan ihmisiltä pahan olon.