Ehdokas luupissa: Väkeväinen ei lupaa kumarrella edes puoluekavereita

0
Rive Väkeväinen on jalkapallomiehiä. Keskurin pääkenttä nimettiin tänä keväänä R. V. Group Areenaksi. Tällä hetkellä Väkeväistä jännittää, viivästyykö kentälle luvattu valaistus kaupungin taloustilanteen takia.

– Lähdin ehdolle, koska turhauduin ikuiseen lupailuun ja selkärangattomuuteen, yritys- ja jalkapallopiireistä tuttu Rive Väkeväinen tuhahtaa.

Perussuomalaisten listalla sitoutumattomana ehdolla oleva Väkeväinen on harmissaan erityisesti koulurakennuksiin liittyvistä päätöksistä. Hänen mielestään Kaarinassa rakennetaan uutta silloin, kun olisi järkevää saneerata, ja päinvastoin.

– Toivon, että uimahalli saataisiin vielä pelastettua. Uimahallin tapauksessa vanhan remontoiminen ei ole järkevää, hän pohtii.

Rakennusliike R. V Groupin yrittäjäomistajaa ihmetyttää myös, miksi kymmenien miljoonien eurojen rakennushankkeita ei saada pysymään budjetissa. Tämä on puhuttanut erityisesti naapurissa Turussa.

– Sitä varten on erilaisia urakkamuotoja, jotka sitouttavat urakoitsijan pysymään budjetissa. Jos R. V. Groupilla on taloyhtiössä urakka, joka ei pysy budjetissa, niin kyllä me urakoitsijana maksamme kustannukset, ellei siellä ole teetetty selkeitä lisätöitä.

Sitoutumattomana ehdolle lähteminen oli Väkeväisen mukaan ainoa varteen otettava vaihtoehto. Perussuomalaisten arvot ovat puolueista lähimpänä miehen omaa ajatusmaailmaa, mutta viime kädessä hän haluaa tehdä päätökset itse, ei ryhmäkurin mukaan.

– En ole kumarrellut 49 vuoteen ketään, enkä ajatellut aloittaa nytkään. Sitoutumattomana voin olla jokaisessa äänestyksessä aidosti omaa mieltä, kolme vuotta sitten Turusta Kaarinaan muuttanut Väkeväinen toteaa.

Rakentamisen ja yrittäjyyden lisäksi Väkeväistä kiinnostaa lasten ja nuorten asiat. Vapaa-ajallaan kolmen lapsen isä häärää lasten jalkapallovalmentajana. Yrityksensä kautta hän on tukenut sekä urheilua että vammaisurheilua.

– Vaalipuheissahan jokainen on hyväntekijä. Minulla on parinkymmenen vuoden ajalta näyttöä, että olen touhunnut lasten ja nuorten parissa niin valmentajan kuin sponsorin ominaisuudessa.

Rive Väkeväinen

  • Ikä: 49
  • Ammatti: R.V. Group Oy:n yrittäjäomistaja
  • Koulutus: Ravintola- ja rakennusalan opintoja

Tosielämän supersankari

Mitä kaarinalaiset eivät tiedä sinusta? Olen alkuperäiseltä koulutukseltani kokki ja työskennellyt ravintoloitsijana.

Aiempi poliittinen kokemus? Olen poliittisesti koskematon.

Lempiruokasi? Maksakastike.

Minkä kirjan luit viimeksi? Jalkapalloilija Heikki Suhosen elämänkerran Super-Hessu.

Jos olisit supersankari, millainen olisit? Oma itseni. Koen, että yrittäjät ovat todellisia supersankareita nyky-Suomessa.

Huonoin päätös, mikä Kaarinassa on tehty ? Koulupäätökset. Täällä on olevinaan tutkittu paljon asioita, mutta on tutkittu osittain vääriä asioita. Osan puretuista olisi pystynyt todennäköisesti korjaamaan, osa oli rakennettu jo alun perin väärin.