Hovirinnan uimarannan metallikyltti herättää huolta – Käärmeille kävi kehnosti

0
Kyltin voisi siirtää esimerkiksi toiselle puolelle melontalaituria, jotta lapset eivät erehdyksessä juokse sitä päin. Perheiden tulisi kuitenkin ohjeistaa jälkikasuvaan, että tällä laiturilla ei tule oleilla, ellei ole menossa melomaan tai sup-lautailemaan.

Teräväreunainen, Tammipoluista kertova metallikyltti Hovirinnan uimarannalla on herättänyt huolta muutamassa Kaarina-lehden lukijassa. ”Kyltti on hengenvaarallisessa paikassa. Siihen kyllä moni mukula juoksee. Ihan väärä paikka. Eikö sen voisi laittaa vaikka poijuun, jos jossain pitää kyltin olla?” ihmetteli yksi lukijoista.

Kyltti sijaitsee rannan itälaidassa, melojille ja sup-lautailijoille tarkoitetun pienen laiturin luona.

– Tätä laituria ei ole tarkoitettu uintikäyttöön, eikä siellä kuuluisi olla uimareita. Pohjan turvallisuutta ei pystytä varmistamaan virtausten vuoksi. Lisäksi reitti laiturille pitäisi pitää tyhjänä melojia ja suppaajia varten, toteaa Kaarinan viheraluemestari Tiina Ranki.

Toisaalta hänenkin oma kokemuksensa on, että laiturilla on usein jopa perheitä hyppimässä veteen.

Kyltin on oltava selvästi näkyvillä, jotta sen huomaa mereltä käsin. Kaarinan liikunta- ja viherpalveluista kerrotaan, että kyltin sijainti käydään tarkistamassa.

Kyltti sijoitettiin paikalleen viime vuonna, kun Kuusiston–Harvaluodon melontareitti valmistui. Vastaavia kylttejä löytyy muiltakin reitin rantautumispisteiltä.

Käärmeet kokivat ilkivaltaa

Hovirinnan uimarannalla ei kannata pelästyä käärmeitä: todennäköisesti jaloista löytyvä luikertelija on tekokäärme. Kaupunki on tuonut rannalle tekokäärmeitä hanhien ja lokkien pelottelemiseksi.

Tosin tällä hetkellä näitä käärmeitä ei näy rannalla.

– Jokainen käärmeistä oli vuorokaudessa revitty irti ja heitetty pois. Jäljelle jäi vain nippusiteet ja laput, joissa kerrotaan, miksi näitä on rannalla, Kaarinan viheraluemestari Tiina Ranki harmittelee.

– Olimme arvanneetkin, että käärmeille saattaisi käydä näin, mutta emme sitä, että näin nopeasti.

Myös lintuja pelotteleville leijoille, joita on ollut rannalla aiemminkin, on tavannut käydä huonosti.

Ranki kertoo, että uusia käärmeitä asennetaan paikalle, kun valkoposkihanhilla alkaa olla poikasia. Taistelussa rannan vallanneiden valkoposkihanhien kanssa yritetään Rankin mukaan käyttää kaikkia mahdollisia saatavilla olevia keinoja.