Ihaile kukkivia kirsikka- ja luumupuita Kaarinassa

0
Kuvan morsiusasuisesta luumupuusta otti Maija Tuominen Kaarinan Kuvaajista viime viikolla Kärjen alueella Juutinpuistossa.

Hedelmäpuut kukkivat nyt kauneimmillaan ympäri Kaarinaa. Ne tarjoavat ravintoa kimalaisille ja mehiläisille, myöhemmin kesällä myös meille ihmisille.

Kaarinan kaupungin viheralueille on istutettu hedelmäpuita kuntalaisten iloksi. Kaarinan suunnitteluhortonomi Sirkka Laitinen kertoo, että kaupungin kukkivia puita löytyy Paraistentien varrelta, Hovirinnasta Juutinpuistosta, rantapuistosta, Kartanotien ja Hovirinnantien kulmasta, Kallenraitin kolmiosta, Paltanpuistosta ja Pekolanpuistosta, Koriston leikkipuistosta, Piispanlähteen alakoululta, Kiurunpuistosta Piispanristiltä, Voivalan leikkipuistosta, Littoisista Tiuhtapuistosta, Piikkiöstä Salvelasta, keskuspuistosta, Hadvalantien varrelta ja Teppalasta sekä Raadelmasta Ratsastajanpuistosta.

Saakohan kaupungin mailta syksyllä syödä omenia ja luumuja?

– Toki, ne on syötäväksi tarkoitettu. Ole kuitenkin kohtelias ja jätä kaverillekin, eli älä ota omaa ämpäriä mukaan, Laitinen vastaa.

Lisäksi osa puista on koristelajikkeita. Niiden hedelmät eivät ole erityisen maukkaita.

Sekä syötäviä että koristeomenoita löytyy esimerkiksi Hovirinnan rantapuistosta. Päärynää kasvaa Paltanpuistossa Hovirinnassa ja Koriston leikkipuistossa. Luumupuu löytyy Kiurunpuistosta ja Piispanlähteen alakoululta Piispanristiltä.

Syötäviä kirsikoita löytyy esimerkiksi Raadelman Ratsastajanpuistosta. Keskuspuistossa Piikkiössä taas kukkii parhaillaan pilvikirsikka valkohuntuisena.